Eğitim-Bir-Sen Yetkili Sendika Oldu

Eğitim-Bir-Sen Yetkili Sendika Oldu

Eğitim iş kolunda yetkili sendika belirleme çalışmaları tamamlandı.

Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezi tarafından yapılan açıklama;

 

Eğitim çalışanlarının hak ve menfaatlerinin korunması ve geliştirilmesi yönünde sendikal mücadeleyi kuşanmakla birlikte Türkiye’nin ve dünyanın sosyal ve siyasal meselelerine ilişkin yüksek duyarlılık gösteren bir örgüt olmak hedefiyle kurulan Eğitim-Bir-Sen, 23 yıllık hak ve özgürlük mücadelesinde; emeğinin, kazanımlarının ve mücadelesinin neticesinde Milli Eğitim Bakanlığı’nda yeni bir destan yazmıştır.

 

Her zaman milletin yanında yer alan, millet iradesinin çizdiği rotayı takip eden, hak ve özgürlüklerin gelişmesi için eğitim çalışanları adına mücadele vererek onlarca kazanım elde eden, mağdurların hak arama adresi, mazlumların güçlü sesi haline gelen Eğitim-Bir-Sen, eğitimcilerin teveccühüne mazhar olmuş, istikrarlı büyümesini sürdürerek 310 bin 873 üye sayısına ulaşmıştır.

 

15 Mayıs 2015 itibarıyla en yakın sendika ile arasındaki farkı daha da açan Eğitim-Bir-Sen, eğitim hizmet kolunda yetkisini sürdürmüş ve eğitim çalışanlarının hizmet sendikacılığını ideolojik sendikacılığa tercih ettiğini tescillemiştir.

 

İnsanca bir hayat için gerekli olan sosyal hakların, mali iyileştirmelerin de yapılması noktasındaki duruşumuzu ve talepleri kazanıma dönüştürme mücadelemizi şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da kararlılıkla sürdüreceğiz. Sendikacılığı çağın ihtiyaçları ile örtüşen yeni bir sivil toplum örgütü anlayışıyla yöneterek gücüne güç katmaya; yeri geldiğinde müzakereyi, yeri geldiğinde mücadeleyi elden bırakmadan, hiçbir ideolojiye angaje olmadan, hizmet odaklı, çözüm merkezli, zarif cesaret ve mutedil akılla eğitim çalışanlarının hakları için mücadelemizi hız kesmeden devam ettireceğiz.

 

Aldığımız yetki, milletimizin değerleriyle barışık tüm eğitim çalışanlarının verdiği emanettir. Bu yetkiyi kullanırken, eğitim çalışanlarının değerleri rehberimiz, emeklerinin karşılığı olan hak mücadelesi misyonumuz, üyelerimizin gayretinin en büyük mücadele gücümüz olduğu bilinciyle hareket edeceğiz. İllegal yapılanmalara ve onlara ev sahipliği yapanlara karşı duruşumuzdan taviz vermeden, herkesi kucaklama anlayışıyla çalışanlarımızı temsil etmenin gayreti içerisinde olacağız.

 

“Sendikal mücadelemiz, Türkiye’nin geleceğini yeniden inşa etmek adına erdemliler hareketidir” sözleriyle vizyonumuzu belirleyen Mehmet Akif İnan’ın, milletimizin mutabakat metnini yazan Mehmet Akif Ersoy’un mirasçıları olarak, mağdur ve mazlumların sesi, kazanımların adresi olmaya, Eğitim-Bir-Sen’i zirveden yeni ufuklara taşımaya devam edeceğiz.

 

Özlük ve özgürlük mücadelemize hayatiyet veren, sendikamızın her geçen yıl daha da büyümesinde emeği olan Şube başkanlarımızdan yönetim kurulu üyelerine, ilçe temsilcilerimizden yönetimlerine ve işyeri temsilcilerimize, bütün üyelerimize teşekkür ediyoruz. 

mebmutabakat_sayfa_1-001.jpgmebmutabakat_sayfa_2-001.jpg

mebmutabakat_sayfa_1.jpgmebmutabakat_sayfa_2.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum