Eğitim-Bir-Sen'den Meclis Çıkarması

Eğitim-Bir-Sen'den Meclis Çıkarması

Türk Parlamenterler Birliği'ni ve milletvekillerini ziyaret

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı ve Hasan Yalçın Yayla, Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil’e iade-i ziyarette, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül’e, AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu’ya ve AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez’e hayırlı olsun ziyaretlerinde bulunarak, başarı dileklerini ilettiler.



 

Ziyaretlerde konuşan Genel Başkan Ali Yalçın, 7 Haziran seçiminden önce 203 sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile bir araya gelerek, normalleşme ve istikrarın devam etmesi için milli irade vurgusu yaptıklarını, seçimin ardından AB-Türkiye Karma İstişare Komitesi (KİK) üyesi sivil toplum kuruluşu temsilcileri olarak CHP, MHP ve HDP’yi ziyaret ettiklerini, parti genel başkanlarıyla istişarelerde bulunduklarını, ekonominin kötüye gitmemesi için hızla bir hükümetin kurulmasına ihtiyaç olduğunu dile getirdiklerini söyledi.



 

Yalçın, kamu görevlileri olarak hükümetin bir an önce kurulmasını beklediklerini, Kamu İşveren Heyeti’nin 1 Ağustos’ta başlayacak toplu sözleşme görüşmeleri öncesi belirlenmesinin önemli olduğunu kaydetti.



 

Türkiye’nin geleceği, ekonomik istikrarın sürdürülmesi, yeni Türkiye idealinin başarıya ulaşması, sınırlarımızdaki yangını, savaşı ve ortaya çıkan kaosu en az hasarla atlatabilmek için bir an önce güçlü bir hükümetin kurulmasının elzem olduğunu vurgulayan Yalçın, “Bu işin bir diğer yönü milyonlarca kamu görevlisini ilgilendirmektedir. Toplu sözleşme görüşmelerinin yapılacağı tarih yaklaşmakta. Memur-Sen olarak, toplu sözleşme masasına yönelik hazırlıklarımızı büyük oranda tamamladık. Muhatabımızın, Kamu İşveren Heyeti’nin belirlenmesini bekliyoruz. Umarım bu iş fazla uzamaz” dedi.



 

Yalçın, Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil’e çalışmalarında başarı dilerken, Abdulhamit Gül’e, Ahmet Gündoğdu’ya ve Halil Etyemez’e yeni görevlerinin hayırlı olması temennisinde bulundu. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.