Eğitim-Bir-Sen'den Mülakat Komisyonu Tepkisi

Eğitim-Bir-Sen'den Mülakat Komisyonu Tepkisi

Eğitim Bir Sen Sakarya Şubesi, Milli Eğitim Müdürlüğünde kurulan komisyonlarda Paralelcilerin cirit attığını iddia eden bir basın açıklaması yayınladı.

Eğitim Bir Sen Sakarya şubesinden yapılan açıklamaya göre İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nun izinli olduğu ve Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’un bilgisi dışında oluşturulan komisyonlarda Paralelcilerin adeta ödüllendirildiği iddia edilerek “komisyonların değiştirilerek paralecilerin yeniden komisyon başkanı olarak görevlendirilmeleri sağlanmıştır.” denildi.

İşte O Açıklama:

SAHNE,OYUN VE OYUNCULAR AYNI, YÖNETMEN KİM?

Hatırlanacağı üzere 2014 yılı mülakatlarında üç tane komisyon oluşturulmuştu. Bu komisyonların yaptığı çalışmalar sonucunda bütün ülke ortalamasının beş katı paralel yapıya mensup kişilerin yüksek puanlar aldığı görülmüştü.

Bu yüksek puanları alarak okul müdürlüklerine atanma hakkını elde edenlere bu hakkı veren mülakat komisyon başkanlarının, yeniden ödüllendirircesine bu seneki mülakatlarda da görevlendirildikleri görülmüştür. İl Milli Eğitim Müdürü Sayın, Mevlüt KUNTOĞLU’ nun izinde olduğu ve Sakarya Valisi Sayın Hüseyin Avni ÇOŞ’un bilgisi dışında, komisyonların değiştirilerek bu kişilerin yeniden komisyon başkanı olarak görevlendirilmelerini hangi güç ne amaçla sağlamıştır?

Geçen seneki mülakat komisyonlarının yaptığı icraatlar özellikle paralel yapıyla mücadelede hassas olan siyasilerin ve Sakarya valisi Hüseyin Avni ÇOŞ’un tepkisini çekmiş ve Sakarya da büyük sıkıntılara yol açmıştır. Daha geçen seneki bu olumsuz tablo tamir edilememişken Sakarya da bu sıkıntıları tekrarlatmak isteyenler kimlerdir?

Geçen sene yaşanan mülakat komisyonlarının oluşturduğu sıkıntılardan sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde bazı değişiklikler yaşanmış, paralel yapı başta olmak üzere Yeni Türkiye idealine karşı çıkan unsurlarla kararlı bir şekilde mücadele edilmiştir. Şimdi Bu komisyonlarla yeniden eskiye dönmek isteyenler, kişisel geleceklerinin korkusuyla herkese mavi boncuk dağıtanlar kimlerdir?

Eğitim Bir Sen Sakarya şubesi olarak üyelerimizin hak ve menfaatlerini korumak için gerekli meşru mücadeleyi vereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın… Eğitim Bir Sen Sakarya Şubesine ve yöneticilerine her türlü iftirayı atmakta sınır tanımayan, Büyük Türkiye hedefine karşı olan odakların, dedikodu ve iftira dışında yayın yapamayan bazı internet sitelerinin talepleri ile örtüşen bu komisyonları oluşturma kararının ve sonuçlarının takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz…
Kamuoyuna saygıyla duyurulur…

EĞİTİM BİR SEN SAKARYA ŞUBESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum