Eğitim-Bir-Sen'den Şube Müdürlüğü Çıkışı

Eğitim-Bir-Sen'den Şube Müdürlüğü Çıkışı

Şube müdürlüğüne başvuru hakkı tüm adaylara verilmelidir

Eğitim-Bir-Sen olarak, Milli Eğitim Bakanlığı’na başvurarak şube müdürlüğü ikinci atama başvurularında, 2014 Nisan ayında gerçekleştirilen atama sürecinde atanamayan tüm adaylara da başvuru hakkı verilmesini talep ettik.

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünce, münhal bulunan şube müdürlüğü kadroları için atama başvuru duyurusu gerçekleştirilmiştir. Ancak elektronik ortamda yapılabilen başvuru şartları incelendiğinde başvuru hakkının, sadece yargı kararı neticesi başvuru hakkı elde edenler ve ikinci defa sözlü sınava girerek sözlü sınav puanı değişenlere tanındığı görülmüştür.

Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelik’te, son olarak 10.12.2014 tarihli ve 29201 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle getirilen değişiklikle yazılı sınav sonuçlarının geçerlilik süresini kısıtlayan hüküm kaldırılmış olup, sözlü sınav sonuçları hakkında da benzer bir geçerlilik kısıtlaması yer almadığından, yazılı ve sözlü sınav sonuçlarının geçerliliği hususunda şüphe bulunmamaktadır. Ancak bu hukuki duruma ve boş bulunan şube müdürlüğü kadrolarının varlığına rağmen söz konusu kadrolara atanmak üzere, başarılı sayılmakla birlikte 2014 Nisan ayında gerçekleştirilen atama sürecinde atanamayan adaylara başvuru hakkı verilmemesi eşitlik, adalet, hukuki güvenlik ve haklı beklenti ilkelerine aykırılık teşkil etmektedir. Atama bekleyen münhal kadroların varlığına rağmen başvuru hakkının dar bir çerçeveyle sınırlı tutulmasının izahı da ortaya konulmamıştır.

Öte yandan, yapılmak istenen uygulama, yeni mağduriyetlerin yanında başvuru hakkı sahiplerine başvuru imkânı tanınmaması nedeniyle yeni davalara da sebebiyet verecektir. Bu nedenle, 29.12.2013 tarihli yazılı sınav ve akabinde gerçekleştirilen sözlü sınav neticesi başarılı sayılan, ancak 2014 Nisan ayında gerçekleştirilen atama sürecinde atanamayan tüm adaylara başvuru hakkı verilmelidir. 

İlgili yazıyı buradan indirebilirsiniz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum