Eğitim-Bir-Sen'den Yetimlere Şefkat Eli

Eğitim-Bir-Sen'den Yetimlere Şefkat Eli

Eğitim-Bir-Sen'den Yetimlere Şefkat Eli

Eğitim-Bir-Sen, yetimlere sahip çıkmak için harekete geçti. Türkiye ve dünyanın bir başka ülkesinde annesini, babasını kaybetmiş olan çocukların eğitim, sağlık, gıda, kıyafet, barınma gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması için “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” Projesine paydaş oldu. İHH tarafından başlatılan projeye destek verecek olan Eğitim-Bir-Sen'in hedefi elli bin yetim çocuğa sahip çıkmak.

 

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Eğitim-Bir-Sen Başkanvekili Ahmet Özer, “Biz erdemliler hareketiyiz, biz iyilik hareketiyiz. ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ projesi çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren bilinçli, yardımsever başkalarının dertleriyle dertlenen duyarlı insanlar olarak yetiştirebilmeyi esas almaktadır. Bu proje ile savaş, doğal afet, yoksulluk, hastalık vb. sebeplerle Türkiye veya dünyanın bir başka ülkesinde annesini, babasını kaybetmiş olan çocuklarımızın eğitim, sağlık, gıda, kıyafet, barınma gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması amaçlanmaktadır. Öğrencilerimizin dünyada yaşanan felaketlere duyarlı bir birey olması bakımdan proje önemlidir. Ülkemizdeki okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise seviyesindeki öğrencilerimizin katkı sağlaması hedeflenmektedir. Biz İHH tarafından yürütülen bu projeyi önemsiyor ve üyelerimizle birlikte harekete geçiyoruz. Amacımız elli bin yetime umut olmak. Şefkatle uzanan her el bir yetimin hayatını değiştiriyor, yüzünde tebessüm, gözlerinde umut oluyor” dedi.

 

Özer sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ortadoğu’dan Afrika’ya, Kafkasya’dan Balkanlar’a ve Latin Amerika’ya kısacası dünyanın dört bir yanında savaş, doğal afet, yoksulluk ve benzeri sebeplerle yaşanan mahrumiyetler nedeniyle 200 milyondan fazla çocuğun yetim kaldığı ve bu çocuklara her yıl 3 milyonun üzerinde yeni yetim ve terk edilmiş çocuğun eklendiği kaydedilmektedir. Bu çocuklar bizim. Bu çocuklar insanlığa emanet. Onlar için atılacak her adım yetimlerimizin yüzünde bir tebessüm olacaktır. Ve sevgiyle yetişmiş nesiller, dünyada barış ve adaletin tesisinde büyük rol oynayacaktır.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.