Eğitim hizmet kolu teklifleri komisyonda görüşüldü

Eğitim hizmet kolu teklifleri komisyonda görüşüldü

Eğitim hizmet kolu teklifleri komisyonda görüşüldü

3. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri eğitim, öğretim ve bilim hizmet kolu komisyon toplantısı, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Genel Başkan yardımcıları Ramazan Çakırcı, Şükrü Kolukısa, Hasan Yalçın Yayla ve Atilla Olçum, Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı bürokratlarının katılımıyla yapıldı.

 

Toplantıda Eğitim-Bir-Sen’in teklifleri müzakere edildi. Toplantının sonunda oluşturulacak rapor, toplu sözleşme masasında tekrar görüşülerek karara bağlanacak.

 

 

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı, Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti Başkanı Ali Yalçın da toplantıya katıldı. Burada bir açıklama yapan Yalçın, 4688 sayılı Kanun sonrası yapılan toplu görüşmelerde sorunlara çözüm bulunması gibi bir yaklaşımın olmaması nedeniyle sorunların devrederek bugünlere gelindiğini belirterek, “Eğitim-Bir-Sen’in genel yetkili sendika olarak toplu sözleşme masasına oturmasıyla birlikte eğitim, öğretim ve bilim hizmet koluna ilişkin birçok sorun çözüme kavuşturulmuştur. Sadece 2. Dönem Toplu Sözleşme’de eğitim hizmet kolunda 18 kazanım elde ettik. 3. Dönem Toplu Sözleşme süreci de çözüm eksenli olmalı ve masada sorunlara çözüm bulunmalıdır. Biz bunun olması için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi.

 

Toplu sözleşme masasına taşıdıkları tekliflerin makul ve mevcut sorunların çözümüne ilişkin öneriler içerdiğini ifade eden Yalçın, şunları söyledi:

 

 

“Bu tekliflerimiz makul ve karşılanabilir tekliflerdir. Hizmet kollarının birikmiş sorunları ve adil olmayan uygulamalar bu masada neticeye kavuşturulmalıdır. Kamu İşveren Heyeti’nin kamu görevlilerinin beklentilerini karşılayacak teklifleri toplu sözleşme masasına getirmesini bekliyoruz. Biz yetkili konfederasyon ve sendikalar olarak haklı taleplerimizin sonuna kadar arkasında duracağız.”




 

Ali Yalçın, daha sonra, Enerji-Bir-Sen ve Bayındır Memur-Sen hizmet kolu komisyon toplantılarına katıldı. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.