Eğitim ihalesinde usulsüzlüğe suç duyurusu

Eğitim ihalesinde usulsüzlüğe suç duyurusu

Diyarbakır Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü 5 yıl önce Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı desteğiyle Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında sokakta çalıştırılan ve suça itilen 500 çocuğun eğitime kazandırılması için dershane ve çeşitli kurs programları

YÜKSEL TEMEL

Diyarbakır Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü 5 yıl önce Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı desteğiyle Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında sokakta çalıştırılan ve suça itilen 500 çocuğun eğitime kazandırılması için dershane ve çeşitli kurs programları hazırlandı.

6 dershaneden ihale teklifi alındı. Ancak ihale 425 bin liraya Paralel Yapı'nın kurumlarından Pratik SBS dershanesine verildi. Projenin yapıldığı sırada Diyarbakır Emniyeti'nde görevli olan Yakup Saygılı, Yasin Topçu ve Halil Dağ gibi çeşitli illere tayin oldu. 17 -25 Aralık darbe girişiminin ardından tasfiye edilen bu üç polis paralel medya tarafından Diyarbakır'da çocukları okuttuğu belirtilerek eğitim neferleri olarak tanıtıldı. Ancak geçen hafta Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusunda işin iç yüzünün bambaşka olduğu ortaya çıktı.

Suç duyurusunda projenin ihalesi aşamasında daha düşük teklifler verilmesine rağlen Paralel Yapı'nın dershanesi olan Pratik SBS'ye verildiğine dikkat çekildi. Ayrıca yapılan ihalede eksiklikler ve usulsüzlükler olduğunun altı çizilerek savcılıktan gereğinin yapılması istendi.

Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.