Eğitim İş İstanbul Bölge Toplantısı Yapıldı

Eğitim İş İstanbul Bölge Toplantısı Yapıldı

İSTANBUL BÖLGE TOPLANTISI GENİŞ KATILIMLA YAPILDI

 İstanbul Böle Toplantısı, Genel Başkanımız Veli Demir, Genel Sekreterimiz Şenol Eyüboğlu, Genel Mali Sekreterimiz Dilek Yurdugül, Genel Örgütlenme Sekreterimiz Osman Kandemir, İstanbul Şubeleri ve ilçe temsilciliklerinin geniş katılımıyla gerçekleştirildi.
        Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Erkan Aksoy’un açılış konuşmasını yaptığı toplantıda, Genel Başkanımız Veli Demir, ülke gündemine ve eğitim politikalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Demir, ülkenin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini ve emperyalizme köle edildiğini söyledi. ODTÜ’de yaşanan olaylara da değinen Demir, “Üniversite basılmış, öğrencilere ülkemizi işgal etmeye gelen düşman askerleri gibi davranılmış, hastanede ölüm kalım savaşı veren öğrenciler gözaltına alınmaya çalışılmıştır. Bunun hiçbir biçimde hoş görülecek, kabul edilebilecek bir tarafı yoktur. Bu vahşeti şiddetle kınıyor, sorumlularının yargı önünde hesap vermelerini bekliyoruz” dedi.
        Demir, son zamanlarda mezhepsel ayrılıkların başladığını, Başbakan Erdoğan’ın konuşmalarıyla sürekli ayrımcılığı körüklediğini ifade etti ve “Başbakanın etnik ve dinsel temeldeki değerlendirmelerini yanlış buluyoruz” diye konuştu.
        Adalet sisteminde büyük aksaklıklar yaşandığını, yargının son dönemde siyasal iktidarın etkisi altında kaldığı algısının oluştuğunu vurgulayan Demir, “Herşeye rağmen biz hukuka güvenmek istiyoruz. Çünkü hukuk herkes içindir” dedi.
        Demir, yeni anayasa tartışmalarına da değindi ve anayasanın değiştirilemez ilk dört maddesinden taviz verilmemesi gerektiğini vurguladı.
        Ülke ekonomisinin kötüye gittiğini kaydeden Demir, ülkede 5 milyon işsiz ve 15 milyonun üzerinde yoksul bulunduğunu ancak bu oranların iktidar tarafından doğru açıklanmadığını söyledi.
        Demir, 4+4+4 düzenlemesiyle eğitime darbe vurulduğunu, kadrolaşmanın arttığını ve okullarda özellikle Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinin idareci yapıldığını kaydetti. Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarda kıyafet serbestliği getiren yönetmeliğinin, ayrımcılığı körükleyeceğini ifade eden Demir, “Yönetmelik bu haliyle AKP’nin okullardan sistematik olarak Atatürk’ü silme politikalarının devamı niteliğindedir. Buradaki asıl amaç, türbanı anaokulu dahil tüm okullara sokmaktır” diye konuştu.
        Demir, yapılan düzenlemeyle stajyer öğretmenlerin okullara türbanla girmesine izin verilmesinin, okullarda ciddi sorunlara yol açacağını, kamuda türban serbestliğinin ilk adımlarının da böylece atıldığını söyledi.
        Yaşanan sorunlarla başa çıkabilmek için sendikalı olmanın önemine dikkat çeken Demir, “Irkçılığa, gericiliğe, ayrımcılığa ve bölücülüğe karşı olan Eğitim-İş bu sorunların çözümü için taliptir. Tüm eğitim çalışanlarını Eğitim-İş çatısı altında örgütlenmeye ve bu anlamda 19 Ocak 2013 tarihinde ‘Mesleğimiz Onurumuzdur’ sloganıyla Ankara’da gerçekleştireceğimiz eyleme çağırıyoruz” dedi.
        Toplantıda, şube yöneticileri ve temsilcilik yöneticileri siyasal ve sendikal sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundular, MYK üyeleri de sekreterlikleriyle ilgili bilgilendirme yaptılar.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.