Eğitim İş'den O Vali'ye Sert Tepki

Eğitim İş'den O Vali'ye Sert Tepki

Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in, okul sütü projesi kapsamında ilkokul öğrencilerine süt dağıtıp, tahtaya Osmanlıca “Sağlığınız için süt için” yazısına dikkat çekti

Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir yaptığı yazılı açıklamada, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in, okul sütü projesi kapsamında ilkokul öğrencilerine süt dağıtıp, tahtaya Osmanlıca “Sağlığınız için süt için” yazısının basına yansıdığını belirterek, “Daha önceki icraatlarıyla AKP iktidarı dönemi valilerinin zihniyetini ortaya koyan Şahin’in, zorunlu eğitim nedeniyle devlete emanet edilen çocuklarımızı, göze girmek, dikkat çekmek amacıyla suistimal etmesini kınıyoruz. Devletin valisi olduğunu unutup parti görevlisi gibi hareket eden Şahin bilmelidir ki, Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına aykırı hiçbir uygulama okullara sokulamaz” ifadelerine yer verdi.

-“AKP İKTİDARI, OSMANLICANIN PROPAGANDASINI YAPMALARI İÇİN VALİLERE TALİMAT VERDİ”-

19. MEB Şurası’nda Osmanlıcanın okullarda zorunlu olarak okutulmasının tartışmaya açıldığı, Mustafa Kemal’in harf devrimine karşı bir konum alındığını vurgulayan Demir, şunları kaydetti:

“Osmanlıca dersinin gündeme getirilmesinin ardına gizlenen amacın, bu dilin öğrenilmesi değil ‘Yeni Osmanlıcı’ bir siyasetin dayatılması olduğunu, bu durumun da her haliyle bir karşı devrim uygulaması olduğunu defalarca belirttik. Anlaşılan AKP iktidarı, Osmanlıcanın propagandasını yapmaları için valilere talimat vermiştir. Edirne’de yaşanan söz konusu olay, devletle hükümet arasındaki ayrımın kapandığını, parti devletinin ortaya çıktığını, AKP iktidarının ülkenin tüm kurumlarını kendilerine hizmet eden bürolar haline getirdiğini, valilerin de artık AKP’nin il başkanı gibi davrandığını ortaya koymuştur.

Kaldı ki, iktidarın müdürü olduğunu ispatlamaya çalışan kraldan çok kralcı yöneticilerin; kız-erkek öğrenci mesafesini santim santim ölçmesi; dersliklerin, yemekhanelerin, merdivenlerin haremlik-selamlık anlayışıyla kullanılmasına yönelik düzenlemeler yapması; kız öğrencilerin etek boyuna müdahale etmesi gibi birçok uygulamalarına daha önce de tanık olduk. Parti görevlisi gibi hareket eden Dursun Ali Şahin’i istifaya davet ediyor, benzeri sözde valileri uyarıyoruz, ya Cumhuriyetin valisi olduğunuzu hatırlayıp dikkatinizi görev yaptığınız illerdeki gerçek sorunlara verin ya da derhal istifa edip AKP’de siyaset yapın.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.