Eğitim-İş'te Genel Kurul Heyecanı

Eğitim-İş'te Genel Kurul Heyecanı

Eğitim çalışanlarının yegane temsilcisi Eğitim-İş, Şube ve Temsilcilik Genel Kurul’larını büyük bir heyecan ve olgunluk içinde gerçekleştirmektedir.

Eğitim çalışanlarının yegane temsilcisi Eğitim-İş, Şube ve Temsilcilik Genel Kurul’larını büyük bir heyecan ve olgunluk içinde gerçekleştirmektedir.  Bu çerçevede, 24-25 Mayıs tarihleri arasında, Adana, Ankara 1 No’lu, Ankara 2 No’lu, Aydın, Balıkesir, Hatay, İstanbul 2 No’lu, İstanbul 3 No’lu, İstanbul 4 No’lu, İzmir 1 No’lu, İzmir 2 No’lu, İzmir 3 No’lu, Kocaeli, Tekirdağ ve Çorum Şubelerimizin Genel Kurulları gerçekleştirilmiştir.

Genel Başkanımız Veli Demir, Genel Örgütlenme Sekreterimiz Osman Kandemir’le birlikte, Kocaeli ve Tekirdağ Şubelerimizin Genel Kurullarına katılırken, Genel Sekreterimiz Şenol Eyüboğlu Ankara 2 No’lu Şubemizin, Genel Basın Yayın Sekreterimiz Barış Düdü ise Ankara 1 No’lu Şubemizin Genel Kuruluna katıldı.

Genel Başkanımız Veli Demir, Genel Kurullarda yaptığı konuşmalarda, Soma’daki maden faciasına değindi ve yaşanan felaketin en önemli nedeninin insan yaşamını yok sayan neo liberal politikalar ve taşeronlaşma olduğunu vurguladı. “Taşeronlaşma emekçilerin baş belasıdır” diyen Demir, 2002’de 400 bin civarında olan taşeron işçi sayısının AKP iktidarı döneminde bugün 2 milyon 500 bine ulaştığını belirtti. Demir, “24 Ocak kararları adı altında 1980’de hızla uygulamaya konulan yeni liberal politikalar esnek ve güvencesiz çalışmayı teşvik etmiş iş kazaları artmıştır. Resmi rakamlara göre ülkemizde günde 4 kişi iş kazalarında yaşamını yitirmektedir. Aslında rakam daha korkunçtur. Kayıtdışı çalıştırma olağan hale gelmiştir. Günlük can kaybı 4 kişinin çok üzerindedir” diye konuştu.

İşsizliğin ülke insanının kaderi haline geldiğine ve gerçek işsizlik oranının yüzde 20’lerde olduğuna dikkat çeken Demir, her evde bir işsiz bulunduğunu kaydetti.

Demir, AKP iktidarı döneminde sendikalar üzerindeki baskının arttığını ve yandaş sendikaların yaratıldığını vurgulayarak şöyle konuştu:

“Bugün 17 milyon ücretlinin sadece yüzde 5-6’sı sendikalıdır. 1980’de ülke nüfusu 45 milyon iken 2,5 milyon sendikalı bulunmaktaydı. 2014’te ise ülke nüfusu 76 milyon, sendikalı sayısı ise ancak 1 milyon.”

4+4+4 düzenlemesinin eğitim sisteminde yarattığı tahribata da değinen Demir, okulların bilim yuvası olmaktan çıktığını ve medreseye dönüştüğünü ifade etti. Demir, bilimsel, laik, demokratik ve kamusal eğitim anlayışının terk edildiğini, öğretmenin itibarsızlaştırıldığını vurguladı ve “Eğitim-İş, laik, bilimsel, demokratik ve kamusal eğitim mücadelesine, Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda devam edecektir” dedi.   

Şube Genel Kurullarımız tam bir demokrasi şöleni havasında gerçekleştirilmiştir. Şube yönetimlerimiz yeni soluk ve yeni heyacanla, daha önce olduğu gibi, bundan sonra da hem Cumhuriyet Devriminin kazanımlarını sahiplenmeye ve yüceltmeye; hem de sınıfsal haklarımızı geliştirerek, kazanımlarımızı her türlü sömürüye ve saldırıya karşı savunmaya devam edecektir. 

ŞUBE GENEL KURULLARIMIZI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ ŞUBE GENEL KURULLARIMIZI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ ŞUBE GENEL KURULLARIMIZI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ ŞUBE GENEL KURULLARIMIZI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ ŞUBE GENEL KURULLARIMIZI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ ŞUBE GENEL KURULLARIMIZI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ ŞUBE GENEL KURULLARIMIZI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ ŞUBE GENEL KURULLARIMIZI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ ŞUBE GENEL KURULLARIMIZI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ ŞUBE GENEL KURULLARIMIZI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ ŞUBE GENEL KURULLARIMIZI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ ŞUBE GENEL KURULLARIMIZI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ ŞUBE GENEL KURULLARIMIZI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ ŞUBE GENEL KURULLARIMIZI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ ŞUBE GENEL KURULLARIMIZI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.