Eğitim Sen 2013 yılı değerlendirmesi

Eğitim Sen 2013 yılı değerlendirmesi

Sendikamız Eğitim Sen, yaptığı basın toplantısıyla 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı Değerlendirme Raporu’nu kamuoyu ile paylaştı.

Bu Kavga, Birçok Üç Fidanını Yitirmenin Acısını Yüreğinde Taşıyanların Kavgasıdır
Merkez Kadın Sekreterimiz Sakine Esen Yılmaz ve Merkez Eğitim Sekreterimiz Betül Korkut`un da katıldığı basın toplantısında, açıklamayı Genel Başkanımız Ünsal Yıldız yaptı.
 
Sözlerine, Türkiye`nin dört bir yanında süren Taksim Gezi Parkı Direnişi`ne selam yollayarak başlayan Yıldız, "İki haftayı aşkın bir süredir Türkiye`de oluşturulmaya çalışılan despotik rejime karşı bütün varlıklarını ortaya koyarak mücadele eden tüm direnişçileri kucaklıyoruz. Bu sadece bu ülkenin doğasının, çevresinin kapitalist ilişkilere peşkeş çekilmesi ciddi bir problemdi ve bu peşkeş çekilmeye karşı çevreye, doğaya ve kentine sahip çıkma mücadelesi çok onurlu bir kavgadır. Ancak bu mesele artık sadece kentine, doğasına ve çevresine sahip çıkma mücadelesi olarak tanımlamak yeterli olmayacaktır. Bu kavga, aynı zamanda, üç fidana kıyma geleneğinden gelenlerle birçok üç fidanını yitirmenin acısını yüreğinde taşıyanların kavgası olduğunu görmek gerekiyor.
 
Her vesileyle kendisi gibi düşünmeyen, oluşturmaya çalıştığı rejime itiraz eden, hak arayışları içerisinde olan toplumun tüm kesimlerini baskı altına almaya çalışan, onları aşağılayan, insanlık onurunu kırmayı alışkanlık haline getirmiş olan siyasal iktidara karşı eşit, özgür ve demokratik bir ülke yaratma ve onuruna sahip çıkma mücadelesidir de aynı zamanda. Tüm bu yanlarıyla Türkiye siyasi tarihi açısından olumlu bir dönem yaratıldı. Elbette yaşamını yitirenlerin, beyin ölümünün gerçekleştiği haberini aldığımız Ethem Sarısülük`ün anıları mücadelemize ışık tutacak, yolumuzu aydınlatacaklardır" dedi.  
 
Yıldız, daha sonra, gündeme getirildiği ilk günden itibaren Sendikamız Eğitim Sen`in ve toplumun tüm kesimlerinin itiraz ettiği 4+4+4 modeli ile geçirilen bir yılın bilançosunu açıklayan değerlendirme raporuna ilişkin bilgileri paylaştı. Henüz ilkokul eğitimine hazır olmadan okula başlatılan çocuklarda ortaya çıkabilecek rahatsızlıkların gerçekleştiğini de açıklamasında dile getiren Yıldız, Ankara`da 2007 doğumlu bir çocuğun 1. sınıfa başladıktan sonra yaşadıklarını, doktor raporu ile özetledi.
 
Çocuğun %20 oranında özgül öğrenme bozukluğu ve yine %20 oranında skolastik becerilerde karmatik bozukluğu yaşadığını gösteren belgeyi paylaştı. 
4+4+4 eğitim sisteminin yarattığı sorunları açıklayan Yıldız, tüm bunların Bakanlık tarafından değerlendirilip eğitim sisteminin kaldırılması gerektiğini; Sendikamızın bu yöndeki mücadelesini sürdüreceğini de belirtti.  
 
Dönem değerlendirme raporunu görmek için Tıklayınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.