Eğitim-Sen: MEB Kamu Kaynaklarını Özel Okullara Aktarıyor

Eğitim-Sen: MEB Kamu Kaynaklarını Özel Okullara Aktarıyor

Eğitim-Sen: MEB Kamu Kaynaklarını Özel Okullara Aktarıyor

Eğitim-Sen, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında kamu kaynaklarından özel okullara teşvik yapılacağını anımsatarak, “MEB, devlet okullarının sorunlarını çözmek, okulların ödenek ihtiyaçlarını karşılamak yerine, kamu kaynaklarını özel okullara aktarmaktadır” ifadelerini kullandı. 

Eğitim-Sen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Devlet kurumlarına ait kreşler kapatılırken, son yıllarda mantar gibi çoğalan özel kreşlere kamu kaynaklarının aktarılması dikkat çekicidir” dedi.

MEB’in özel okul destek programına özel kreşlerin de dahil ettiğini ve çocuğunu kreşe gönderenlere 2 bin 680 TL destek vereceğini belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“MEB, eğitimin kamusal niteliğini tamamen ortadan kaldırmaya çalışmakta, öğrenci ve velileri açıkça özel okullara yönlendirmektedir. Özellikle 4 4 4 dayatması sonrasında, velilerin ekonomik koşullarını zorlayarak çocuklarını özel okullara gönderme oranı hızla artmıştır. Devlet okulları acil ödenek beklerken, halktan toplanan vergilerin her biri ‘ticari işletme’ olan özel okullara aktarılması kabul edilemez. Toplumdaki eşitsizlikleri daha da derinleştiren uygulamalardan uzak durulmalı, herkese eşit koşullarda eğitim hakkı sağlanmalıdır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum