Eğitim-Sen: Müfredat Değerlendirmesine MEB Sansürü!

Eğitim-Sen: Müfredat Değerlendirmesine MEB Sansürü!

Eğitim-Sen: Müfredat Değerlendirmesine MEB Sansürü! Eleştiri İçermeyen Değerlendirme Yapılmalı, Bireysel Değil Ortaklaştırılmış Görüş Sunulmalı!

Eğitim-Sen tarafından yapılan açıklama:

Öğretmenlerin iradesine başvurulmadan, öğrencilerin ve toplumun ihtiyaçları gözetilmeden ve tek tipçi toplum mühendisliği yapılarak hazırlanan yeni müfredata dair Bakanlığın “ben yaptım oldu” tavrı devam ediyor.

Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı, seminer döneminde öğretmenlerin yeni müfredata dair değerlendirmelerini almak amacıyla bir form hazırlamış ve öğretmenlerle paylaşmıştı. Ancak öğretmenlerden gelen eleştiriler Millî Eğitim Bakanlığı’nı rahatsız etmiş olacak ki İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri okullara talimat göndererek okul müdürlerinin eleştiri içeren metinlere yönelik gerekli tedbirleri almalarını ve öğretmenlerin görüşlerinin zümre başkanlarınca ortak metne dönüştürülerek sisteme girilmesini istemiştir.

Kimi eğitim yöneticilerini ise yeni müfredatın dayatmacı bir anlayışla hazırlanması değil, bizzat öğretmenlerin müfredata yönelik eleştirileri rahatsız etmiştir! Söz konusu yöneticiler “ideolojik saplantılı” ve “çalışmaları provoke ediyor” diyerek eleştirilerin sansürlenmesi amacıyla okullara talimatlar yağdırmaktadır!

Yaşanan bu gelişmeler, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni müfredata dair öğretmenlerin onayını alamadığının en net ifadesidir! Görüşleri sansürleyenlerin, “bireysel değil ortaklaştırılmış değerlendirmeleri alacağız” diyenlerin, tüm çabalarına rağmen bu müfredatı süsleyemeyeceği, göstermelik değerlendirme raporlarıyla bu müfredatı meşrulaştıramayacağı ortadadır! Ancak asıl sorunumuz bu müfredatın çocuklarımız üzerinde bırakacağı ve giderilmesi çok zor olacak derinizlerdir.

Eğitim Sen olarak tavrımız açık ve nettir!

Öğretmenlerin iradesine başvurulmadan hazırlanan ve öğretmenlerin onayını alamamasına rağmen ısrar ve dayatmayla hayata geçirilmeye çalışılan müfredat değişikliğinin karşısında tüm örgütlü gücümüzle duracağız! Eğitimin tüm bileşenleriyle birlikte, bu müfredat geri çekilene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.