"Eğitim Sen’e Ciddiyet Uyarısı" Cevap ve Düzeltme Metni

"Eğitim Sen’e Ciddiyet Uyarısı" Cevap ve Düzeltme Metni

"Eğitim Sen’e Ciddiyet Uyarısı" konulu habere ilişkin Cevap ve Düzeltme metnidir

 

Sitenizde 25 Şubat 2013 tarihinde “EĞİTİM SEN ‘E CİDDİYET UYARISI”  başlıklı bir haber yer almıştır. Milli Eğitim Bakanlığının ilk ve ortaöğretim okullarındaki müfredat ve içerik değişikliği ile ilgili, Abdullah DAMAR imzalı söz konusu haberinizde; Eğitim Sen Basın Yayın Sekreteri Tuğrul CULFA tarafından yapılan açıklamaya cevaben Tugrul CULFA ‘nın kullandığı verilerin nereden temin edildiğinin bilinmediği belirtilerek, eğitimde sanal ortamın ve teknolojinin kullanılarak ders içeriklerinin animasyonlarla, filmlerle zenginleştirilmesi konusunun bazı eserlerin yasaklanmasıyla bağlantı kurulmasının konuyu basitleştirmek ve yanlış yerden eleştirmek olduğu biçiminde haksız yorumlar içeren açıklamalara yer verilmiştir.

         Söz konusu yazının dayanağı www.hurriyetegitim.com internet sitesindeki bir haberdir. 14.02.2013 tarihli söz konusu haberde, Eğitim Sen Basın Yayın Sekreteri Tuğrul CULFA ‘nın yapmış olduğu açıklama yanlışlıkla hayat bilgisi dersinin 1.sınıfta okutulamayacağı şeklinde geçmiş, yanlışlık söz konusu internet sitesine iletilince bu kez 25.02.2013 tarihinde açıklama “Birinci sınıfın ilk dönemi okula alışma, ikinci dönem okuma yazmayla geçiyor. Hayat Bilgisi dersi sadece ikinci sınıfın müfredatında yer alıyor. Üçüncü sınıftan kaldırılmış. Hayat bilgisi dersinin üçüncü sınıftan kaldırılması bu çocukları hayata nasıl hazırlayacak? Eğer yaşamla bağının kurulması birçok eserin ortadan kaldırılması olarak tanımlanan sürecin kendisi ise bunu yine animasyonlarla derslerin içeriğini iyice boşaltarak vereceklerse o zaman eğitim öğretim kurumları olmaktan çıkarmış olacaklar” şeklinde yer alarak yanlışlık kaynak haber sitesince düzeltilmiştir.

Bu bağlamda söz konusu haberlerinizle aralarında müvekkil sendikanın çalışmaları ve görüşleri hakkında tümüyle gerçek dışı yorumlara yer verilmiştir. Öncelikle Kamu emekçilerine hizmet veren bir sitenin kaynak haber sitesinde düzeltme yapıldığı halde düzeltmeye gitmemesi kabul edilemez bir durumdur. Bu haberleriniz müvekkil sendika hakkında kamuoyunda ve eğitim camiasında olumsuz bir izlenim oluşmasına ve haksız değerlendirmelere neden olabilecek içeriktedir.

 Sonuç olarak düzeltmeye konu haberleriniz,  basının en temel işlevi olan doğru bilgi verme işleviyle açıkça çelişmekte,  taraflı bir yayın niteliği taşımaktadır. Bu nedenle 5651 sayılı yasanın 9.maddesi uyarınca söz konusu haberlerinizin yayından kaldırılmasını ve bir hafta süreyle cevap ve düzeltme metninin internet sitenizde yayımlanmasını talep ediyoruz.26.02.2013.

Sayın noter, 
Yedi nüshadan müteşekkil işbu ihtarnamenin birer nüshasının muhataplara tebliğini; bir nüshasının dairenizde hıfzını ve bir nüshasının da tebliğ şerhli olarak tarafımıza verilmesini rica ederim. 

 

                                               Düzeltme isteyen

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası(EĞİTİM SEN)                                                          

                                               Adına Genel Başkan Ünsal YILDIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Cevap ve Düzeltme