Eğitimbirsen Yetkili Sendika Oldu

Eğitimbirsen Yetkili Sendika Oldu

Eğitimbirsen Yetkili Sendika Oldu

2009 yılında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde aldığımız yetkinin açtığı yoldan ilerleyerek 2011 yılında genel yetkiyi alan sendikamız; 2012 yılında yetkiyi güçlendirirken, 2013 yılında karşımıza çıkan her türlü zorluğa rağmen peşimizden gelmeye çalışan sendika ile aradaki farkı daha da artırarak adeta destan yazmıştır.

2012 yılında YURTKUR’da 1.377 olan üye sayımızı 2013 Mayıs ayı itibarıyla 1.724’e, üniversitelerde 19.168 olan üye sayımızı 22.953’e, Milli Eğitim Bakanlığı’nda ise 210.915 olan üye sayımızı 226.433’e çıkararak toplamda 251.123 üye sayısına ulaştık. 2012 yılında peşimizden gelmeye çalışan sendikayla aramızda 25.748 olan üye farkını 25.876’ya çıkararak yetkimizi pekiştirdik.

Yıllarca toplu görüşme masasında eğitim çalışanlarını temsil edemeyip, ilk toplu sözleşme masasında sağladığımız kazanımlar kadar toplamda kazanım üretemeyenler; 8 defa toplu görüşme yapıp 6’sı mutabakatsızlıkla sonuçlandığı halde bir kez dahi iş bırakamayanlar; ilk toplu sözleşmede “Ek ödeme yoksa imza da, iş de yok” deyip gereğini yapmamıza rağmen yaşanan süreci fırsat olarak görmüş, bakanlık eksenli üslup ve icraatlardaki işçilik hatalarına umut bağlamış; sosyal taban içerisinden, sonradan feshedilen, yeni bir sendikanın kurulmuş olmasına ise adeta ellerini ovuşturmuşlardır. Her şeye rağmen, sorunlardan beslenmek yerine, çözümlerle güçlenen sendikal anlayış, zorlu mücadelede destan yazıp beklentileri boşa çıkarmış, ellerini ovuşturanların ise ellerini boş döndürmüştür. Zorlukları yenmeyi alışkanlık haline getiren Eğitim-Bir-Sen, adeta imkânsız görüleni gerçekleştirmiş, yetki mücadelesinden, fırsat bekleyenlere inat, daha da güçlenerek çıkmıştır.

Eğitim-Bir-Sen’in, kurulduğu günden bu yana, en etkili ve yetkili sendika olma yolunda verdiği mücadele, Türkiye’nin en büyük sendikası olma hüviyetiyle daha da anlam kazanırken, Mehmet Akif İnan’ın, “Ölüm bir tohumsa kefen zarında/Gün olur fışkırır bir orman olur” mısraları manasını bulmuş, dün görülen düşler bugün gerçek olmuştur. Ünlü filozof Alfred’in, “Büyük düşler kuranlar, düşlerini gerçekleştirmez, aşarlar” sözünde olduğu gibi, bir çekirdekte bir filizi, bir filizde bir fidanı, bir fidanda ormanı düşleyenler; her türlü badireye rağmen güçlü teşkilat olduğunu bir kez daha tescil ettirmiştir.

Eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarının geliştirilmesi için emek ve özgürlük mücadelesi verenler, hiçbir siyasal yaklaşım ve ideolojinin kanatları altına girmeden, kendi dinamizmini oluşturan medeniyet ve değer odaklı yeni sendikal anlayışla sorunun parçası değil, çözümün paydaşı olmayı sürdürecektir. Örgütlenerek güçlenen, güçlendikçe yol alan ve yol açan Eğitim-Bir-Sen, temel hak ve özgürlükler noktasında elde ettiği kazanımlara paralel, insanca bir yaşam için gerekli olan mali iyileştirmelerin de yapılması noktasında kararlı mücadelesine hız kesmeden devam edecek, şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da sorun çözmeyi sürdürerek, talepleri kazanıma dönüştürmenin mücadelesini verecektir.

Genel yetkimizin üyemize, ülkemize ve tüm eğitim çalışanlarına hayırlı olmasını diliyor; Mehmet Akif İnan’ın, “Kim demiş her şeyin bitişi ölüm/Destanlar yayılır mezarımızdan”  mısralarındaki sırrın tecelli edişine katkı sunan üyelerimize, zorluklar karşısında ve en zor zamanda adanmışlık örneği sergileyerek destanlaşan teşkilatımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. 

sendika-1-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum