Eğitimci Kamu Çalışanları Sendikası Genel Kurulu Basın Açıklaması‏

Eğitimci Kamu Çalışanları Sendikası Genel Kurulu Basın Açıklaması‏

Eğitimci Kamu Çalışanları Sendikası Genel Kurulu Basın Açıklaması‏

Milli, sivil, katılımcı ve manevi değerlerebağlı sendikacılığı ilke edinerek yola çıkan EKSEN, I.Olağan Genel KurulunuAnkara’da yaptı. 
          Divan Başkanlığını Sivas Kurucu İl Temsilcisi Sayın Mehmet Ali ATEŞ, Divan Üyeliklerini Antalya Kurucu İl Temsilcisi Mehmet ARIKAN, Siirt Kurucu İl Temsilcisi Hamza ARSLAN, Samsun Delegesi Nuh KAYA ve Aksaray Delegesi Süleyman ORHUN’un yaptığı kongreye tek liste halinde girildi. Yapılan seçimde Genel Başkanlığa Mustafa GÜÇLÜ, Genel Sekreterliğe Aytekin GÜÇLÜ, Genel Teşkilatlanma Sekreterliğin İsmail YILDIZ, GenelMali Sekreterliğe Ramazan KAĞNICI, Genel Mevzuat Sekreterliğine Bilal MERT, Genel Basın ve Yayım Sekreterliğine Savaş DAĞLI, Genel Eğitim ve Sosyal Sekreterliğine Yüksel SELVİ seçildi.
         

           Genel Başkanlığı seçilen Mustafa GÜÇLÜ konuşmasında:

“Geleceğe ümitle bakmak ileriye doğru emin adamlar atmakla mümkündür. Bugün bu salonda yeni filizlenen ancak kökleri maziye sağlam bir şekilde bağlı bir örgütün, emin adımlarla yürüyüşe başlamasına hep birlikte şahitlik etmekteyiz.  Gerçekleştirilen kongreyle kurumsallaşma adına önemli bir adım atan EKSEN’in kadroları; hikmet deryasından beslenerek Anadolu insanını manevi yönden beslemiş Ahmet Yesevi, Yunus Emre, Mevlana Celaleddini Rumi ve Hacı Bektaşi Veli gibi gönül erleriyle gönül dünyalarını, Selahattin Eyyubi,  Sultan Alparslan, Fatih Sultan Mehmet Han gibi kahramanlarla fetih aşklarını, Necip Fazıl Kısakürek, Yahya Kemal Bayatlı ve Abdurrahim Karakoç gibi duygu yüklü şahsiyetlerle estetik anlayışlarını, Ahi Evran ile iş ahlakını ve örgütlenmelerini, Mehmet Akif Ersoy, Nurettin Topçu, Seyit Ahmet Arvasi ve Erol Güngör gibi münevverlerle fikir dünyalarını,  21. Yüzyılın alpereni Muhsin Yazıcıoğlu’nun dik duruşu, doğru gidişi, düz yaşayışıyla halkın yanındaki sivil duruşlarını şekillendirmektedirler. 

          Duygu, düşünce ve eylem bütünlüğü içinde milli, sivil, katılımcı ve manevi değerlere bağlı olarak yol almayı ilke edinen EKSEN kadroları, inşallah çok kısa bir sürede sendikal alanda sesi gür çıkan bir sivil toplum hareketi meydana getireceklerdir.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum