Eğitimcilere 3600 Ek Gösterge Verilecek Mi?

Eğitimcilere 3600 Ek Gösterge Verilecek Mi?

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin, önümüzdeki toplu sözleşmede en önemli hedeflerinden birinin, eğitimcilerin ek göstergesini 3600’e çıkarmak olacağını belirterek, “3600 ek gösterge eğitimcilerin de hakkıdır” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin, önümüzdeki toplu sözleşmede en önemli hedeflerinden birinin, eğitimcilerin ek göstergesini 3600’e çıkarmak olacağını belirterek, “3600 ek gösterge eğitimcilerin de hakkıdır” dedi.
 
Sendikanın kuruluşundan beri hep milletin, mazlumların yanında yer aldıklarını, onların hayrına koştuklarını, koşmaya da devam edeceklerini ifade eden Bilgin, rehavete kapılmadan, namertlere aldırmadan her işyerinde yetkiyi alıncaya kadar koşacaklarını söyledi.
 
Eğitim-Bir-Sen Kayseri ve Nevşehir Genişletilmiş İşyeri Temsilcileri toplantılarında konuşan Murat Bilgin, mücadeleleri ve çalışmaları sonucu yüzyıllık bir vesayeti sona erdirdiklerini dile getirerek, “Yüzyıllık başörtüsü zulmünün sona ermesi önemli bir gelişmedir. Bunda sendikamızın çalışmaları ve imza kampanyası büyük rol oynamıştır. Artık bu milletin aşağılanmasına müsaade etmeyeceğiz” şeklinde konuştu. 

Emek Hırsızlarına Geçit Vermeyeceğiz
 
Eğitim hizmet kolunda yetkili olarak iki toplu sözleşme yaptıklarını hatırlatan Murat Bilgin, 9 yıl yetki kullananların eğitimciler özelinde hiçbir hak elde edemediklerini, bunun için bir gayretlerinin de olmadığını belirterek, şunları söyledi:
 
“Geçmiş dönemde hükümetle yapılan bir toplu görüşme pazarlığı sırasında ‘taban aylığa 10 TL zam yapılırsa, anlaşırız’ diyenler, bu yıl sendikamızın büyük gayretleri sonucu alınan 175 TL taban aylığa zammı karalamak için ellerinden geleni yapmaktadırlar. Eğitim çalışanlarına soruyorum: 10 TL mi büyüktür, 175 TL mi? Bu açık ve net olarak, emek hırsızlığıdır. Eğitim çalışanları hiçbir zaman emek hırsızlarına geçit vermemiştir, bundan sonra da vermeyecektir. Bizi karalayanlar, Eğitim-Bir-Sen’in elde ettiği kazanımların yanından bile geçemezler.”
 
Eğitim-Bir-Sen’in iki yılda eğitim çalışanları için biri mutabakatsızlıkla diğeri mutabakatla sonuçlanan iki toplu sözleşmede 18 kazanım aldığını belirten Bilgin, “Bu yılkı toplu sözleşme görüşmelerinde planlı, bilinçli ve yoğun bir çalışma sonucu elde ettiğimiz taban aylığı artışı ile sadece emekli ikramiyesinde bu yıl için 5.250 TL artış sağlandı. Bu artış maaşlara ve diğer haklara her yıl yansıyacaktır. Bizim bilgimiz de, gönlümüz de zengindir. Önümüzdeki toplu sözleşmede en önemli hedeflerimizden biri de, eğitim çalışanlarının ekonomik durumunu daha iyi hale getirmek, ek göstergeyi 3600’e çıkarmak olacaktır” ifadelerini kullandı. 

Her kesimden üyeleri olduğunu söyleyen Murat Bilgin, şöyle konuştu: “İnsani ve İslami hassasiyeti olan her eğitim çalışanı bizim potansiyel üyemizdir. İşyeri temsilcilerimiz bu anlayışla hareket etmelidir. Bugün bu güce ulaşmamızda işyeri temsilcilerimizin büyük payı vardır. İşyeri temsilcisi ilk karşılayan, ilk gönül alan, ilk gönül koyandır. Sendikamızın uç beyleridir ve 270 bin kişiyi temsil etmektedirler. Bu davayı ve pastadaki payımızı büyütmeye devam edeceğiz. Gelecek mutabakatta inşallah 300 binleri aşmayı hedefliyoruz.”
 
Son 10 yılda dünyada 4 milyon Müslüman’ın katledildiğini belirten Bilgin, “Bu kayıp, Amerika veya Avrupa ülkelerinde olsaydı, dünyanın ne hale getirileceğini kestirmek mümkün olmazdı. Şunu açık olarak söyleyebiliriz ki, İslam dünyası için Türkiye son kaledir. Türkiye’nin başına bir şey gelirse, İslam dünyası kan deryasında boğulur. Bütün çalışmalarımızı bu bilinçle sürdürmeliyiz” diye konuştu. 
 
Karma Eğitim Çıkmazı Demokratik Eğitim Hakkıyla Sonlandırılmalıdır
“Maddeci ve kapitalist insan yetiştirilmesinin önüne geçmeliyiz. Karma eğitim çıkmazı demokratik eğitim hakkıyla sonlandırılmalıdır” diyen Bilgin, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Türkiye’de yeni bir medeniyet inşa edebilseydik, daha güçlü olsaydık bu kadar Müslüman’ın kanı akmazdı. Yeni medeniyeti inşa edebilmek için gençliğimize sahip çıkmalıyız; inançlı, imanlı, şuurlu gençler yetiştirmeliyiz.” 

Milli eğitim çalışanlarının yüzde 53’ünün kadın olduğuna dikkat çeken Bilgin, “Sendikal çalışmalarımızda kadınlar daha aktif ve en önde olmalı. Kadınların sıkıntılarını Eğitim-Bir-Sen’li kadınlar gündeme getirmeli ve çözmelidir” dedi.
 
Bilgin, hep milletin hayrına koştuklarını, koşmaya da devam edeceklerini vurgulayarak, rehavete kapılmadan, namertlere aldırmadan her işyerinde yetkiyi alıncaya kadar koşacaklarını sözlerine ekledi. 

Kalkan: Eğitimcilerin Gür Sesi Olmaya Devam Edeceğiz
 
Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, eğitim çalışanlarının güçlü sesi Eğitim-Bir-Sen çatısı altında tarihi başarılara imza attıklarını, bunda teşkilatımızın uç beyleri olan işyeri temsilcilerinin katkısının çok büyük olduğunu, bu anlamda emeklerinden dolayı kendilerine teşekkürü bir borç bildiklerini kaydetti. Kalkan, bundan sonra da Kayseri’de ve Türkiye’de sendika olarak eğitim emekçilerinin haklı ve gür sesi olmaya devam edeceklerini ifade etti. 

Özdemir: Yetkiyi Almak İçin Elimizden Geleni yapacağız
 
Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Özdemir, yaptıkları çalışmaları ve bundan sonra yapmayı planladıkları faaliyetleri işyeri temsilcileriyle paylaşarak, 15 Mayıs 2014’te Nevşehir’de yetkiyi almak için var güçleriyle çalışıp ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.