Ek Ders %100 Artırımlı Ödenmeli

Ek Ders %100 Artırımlı Ödenmeli

Milli Eğitim’in eğitim sorunlarıyla değil, eğitimin niteliği ile gündemde olmasını arzu ettiklerini söyleyen Eğitim Bir-Sen Genel Başkan vekili Latif Selvi, toplu sözleşme masasına taşıdıkları konuların alanda yaşanan problemler olduğuna işaret ederek kam

YÜZYÜZE EĞİTİM MAĞDURİYETİNE SON VERİLMELİ

Milli Eğitim’in eğitim sorunlarıyla değil, eğitimin niteliği ile gündemde olmasını arzu ettiklerini söyleyen Eğitim Bir-Sen Genel Başkan vekili Latif Selvi, toplu sözleşme masasına taşıdıkları konuların alanda yaşanan problemler olduğuna işaret ederek kamu işveren heyetinin alanın sesine kulak vermesini istedi.

Eğitim Hizmet kolunda bütün hizmet sınıflarıyla ilgili sorunları tespit ettiklerini ve toplu sözleşme masasına taşıdıklarını söyleyen Selvi, eğitimcilerin muhatap oldukları bir dizi çarpıklığı Toplu Sözleşme ile çözmeyi hedeflediklerini belirtti.

EK DERS YÜZDE YÜZ ARTIRIMLI ÖDENMELİ

Nisan ayında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda yapılan değişiklikle Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamında görev alan yönetici ve öğretmenlere %100 artırımlı ek ders ücreti ödenmesinin sağlandığını söyleyen Selvi, bu düzenlemenin ardından bir kesimin mağduriyeti giderilirken unutulan ve mağdur olan yeni bir kesim doğduğunu belirtti.

Yüz yüze eğitim yapılan kurumların bu kapsama alınmamasının doğurduğu mağduriyetin kabul edilemez olduğuna işaret eden Selvi, kurumlarda, tatil günleri ile saat 18.00’dan sonra yapılan yüz yüze eğitim veya yüz yüze eğitim kapsamında düzenlenen kurslarda görev alan yönetici ve öğretmenler ek ders ücretlerinin yüzde 100 artırımlı ödemesini teklif ettiklerini söyledi. 

YÖNETİCİLERE 6 SAAT ÜCRET ÖDENMELİ

Bu kapsamda yönetim görevini yerine getiren yöneticiler için de her gün 6 saat ek ders ücreti ödenmesini isteyen Selvi, aksi takdirde bu kapsamda görev alan yönetici ve öğretmenlerin mağdur olacağını ve bakanlığın ileriki süreçte bu eğitimler için görev alacak yönetici ve öğretmen bulamayacağını söyledi.

ÖĞRETMEN DIŞI PERSONELE FAZLA ÇALIŞMA ÜZRETİ ÖDENSİN

Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamında açılan kurs merkezlerinde görevli bulunan yönetici ve öğretmen haricindeki personele, hafta sonu ve hafta içi mesai saatleri haricindeki çalışma süreleri karşılığı, fazla çalışma ücretinin beş katı tutarında fazla çalışma ücreti ödenmesini teklif ettiklerini söyleyen Selvi, “ Eğitim öğretim yapıldığına göre bu kapsamda öğretmen dışındaki personelin de görev alması zorunludur. Eğitim yapılan kurumların temizliği ve ısınması başta olmak üzere birçok hizmet, bu kurslar nedeniyle verilmek zorunda. Bu kapsamında eğitim kurumlarında görev alanlara, bu çalışma süreleri karşılığı öngörülen fazla çalışma ücretinin beş katı tutarında fazla çalışma ücreti ödenmesini teklif ettik. Teklifimizin kabul edilmesi büyük bir haksızlığı ortadan kaldıracaktır.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.