Ek ders ücreti 15 TL olsun

Ek ders ücreti 15 TL olsun

Ek Ders Esasları da, Birim Ücreti de Değişmelidir

Ek ders esaslarının adaletsizlikler içerdiğini ifade eden Gündoğdu, “Mevcut ek ders esasları hasta olmayı ve okula gelmemeyi özendiriyor. Çeşitli nedenlerle iki gün okula gelemeyen öğretmene, iki gün gelmedin madem, geri kalan üç gün de gelme diyor. Yani iki güne üç gün bonus içeriyor. Bu işin bir boyutudur. Diğer boyutu ise çalışanlar arasındaki ücretlendirme boyutudur ki buna bir yığın örnek verilebilir. Onun için ek ders esasları yeniden ele alınmak zorundadır.

En son KİK toplantısında ücretlendirme boyutunu Bakanlığa taşıdık ve mutlaka değişiklik istediğimizi belirttik. Ek ders birim ücretinde değişiklik zamanı geldi ve geçiyor. 18. Milli Eğitim Şura Kararları’nda bu konuda özel paragraf açılmış ve birim ücretinin net 12 TL olması gerektiğinde uzlaşılmıştı. Günümüzü esas aldığımızda bunun en az 15 TL olması lazım.

Bu konuda ihtiyaç olduğunu kabul etmeyecek bir tek eğitim çalışanı bulamazsınız. Herkes ek ders birim ücretinin değişmesinde hem fikir ise Bakanlığa bu konuda ve ek ders esaslarının yeniden kurgulanmasında çok önemli görev düşüyor demektir” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum