Ek göstergenin tüm kamu personelini kapsamasını bekliyoruz

Ek göstergenin tüm kamu personelini kapsamasını bekliyoruz

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 3600 ek gösterge konusunda kamu görevlilerinin beklenti içinde olduğunu ifade ederek, “Bazı meslek gruplarına verileceği açıklanan ek göstergenin tüm kamu personelini memnun edecek ve memnuniyet kat sa

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 3600 ek gösterge konusunda kamu görevlilerinin beklenti içinde olduğunu ifade ederek, “Bazı meslek gruplarına verileceği açıklanan ek göstergenin tüm kamu personelini memnun edecek ve memnuniyet kat sayısını artıracak şekilde bir an önce düzenlenmesini kamu görevlileri olarak bekliyoruz” dedi.

 

Ali Yalçın, Burdur’da Mehmet Uzal Sosyal Bilimler Lisesi ve TOBB Anadolu Lisesi’nde yaptırılan ‘7 Güzel Adam’ ve Mehmet Akif İnan kütüphanelerinin açılışını gerçekleştirdi. Vali Hasan Şıldak, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, İl Millî Eğitim Müdürü Mahmut Bayram’ı ziyaret ederek, müdürlük personeliyle bir araya gelen Yalçın, daha sonra Eğitim-Bir-Sen Burdur Şubesi’nde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

3600 ek gösterge konusunda kamu görevlilerinin beklenti içinde olduğunu vurgulayan Yalçın, ek gösterge konusunu toplu sözleşme masasına devamlı taşıdıklarını belirterek, “Cumhurbaşkanımızın 24 Haziran seçimleri öncesi buna ilişkin cümle kurması, kamu görevlileri olarak bu konuda umudumuzu artırmıştır. Beklentimiz, bakanlıkların ilgili çalışmaları tamamlayarak bir an önce bu konunun siyasi iradenin önüne götürülmesi ve siyasi iradenin de bunu bir an önce netleştirerek kamu görevlilerini memnun edecek çerçevede kazanıma dönüştürmesidir” şeklinde konuştu.

“Beklentimiz, ek gösterge düzenlemesinin tüm kamu görevlilerini kuşatacak şekilde olmasıdır” diyen Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ek gösterge sisteminin bu vesileyle derlenip, toparlanarak bir çerçeveye oturtulması gerekiyor. Biz Memur-Sen olarak, herkese ‘Artı 600 ek gösterge’ düzenlemesini toplu sözleşme masasına özenle taşımıştık. Yardımcı hizmetler sınıfının da ek gösterge sistemine dâhil edilerek, onların da beklentilerini karşılayacak şekilde bütün kamu görevlilerini kapsayacak bir yaklaşımla ek gösterge konusunun yeniden ele alınması zarureti doğmuştur. Bazı meslek gruplarına verileceği ifade edilen ek göstergenin tüm kamu görevlilerini memnun edecek ve memnuniyet katsayısını artıracak şekilde bir an önce düzenlenmesini bekliyor ve istiyoruz.”



 

2019’un ilk KPDK’sının yapılmasını bekliyoruz

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Mart ayı içinde Kamu Personeli Danışma Kurulu’nu (KPDK) toplamasını beklediklerini kaydeden Yalçın, “KPDK yılda iki defa toplanıyor. Dolayısıyla şu an beklentimiz, Mart ayı içinde olması gereken 2019’un ilk KPDK’sının gerçekleşmesidir. Buna ilişkin hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bakanlıktan konuya ilişkin çağrıyı bir an evvel yapmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Birçok sorunun çözümüne vesile olduk

2019 yılının toplu sözleşme yılı olması bakımından önem taşıdığını dile getiren Yalçın, şöyle konuştu: “Şimdiye kadar 260 kazanımı imza altına alarak kamuda birçok sorunun çözümüne ve memnuniyetin artmasına vesile olduk. Hâlâ çözüme kavuşturulması gereken sorunlar var. Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’yle Türkiye’de hükûmet sisteminde bir değişiklik yapıldı, dolayısıyla bunun getirdiği bazı sonuçlar var. Bunların tamamının çerçeveleneceği, toplu sözleşme masasında ele alınacağı bir zemine doğru ilerliyoruz. Memur-Sen olarak, özelde üyelerimizin genelde ülkemizin ve evrensel anlamda yerkürenin tamamındaki mazlum ve mağdurların sözcüsüyüz. Antidemokratik süreçlerde millet iradesinin yanında yer almış ve dayatmalara direnmiş bir teşkilatız.”






 

Yedi Güzel Adam ve Mehmet Akif İnan kütüphanelerinin açılışı yapıldı

Genel Başkan Ali Yalçın, Genç Memur-Sen tarafından Mehmet Uzal Sosyal Bilimler Lisesi ve TOBB Anadolu Lisesi’nde yaptırılan Yedi Güzel Adam ve Mehmet Akif İnan kütüphanelerinin açılışını da yaparak, emeği geçenlere teşekkür etti.




 


Ziyaretler

Ali Yalçın, beraberindeki heyetle birlikte, Vali Hasan Şıldak’ı, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz’ı, İl Millî Eğitim Müdürü Mahmut Bayram’ı ziyaret ederek, çalışmalara ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Yalçın, daha sonra İl Millî Eğitim Müdürlüğü çalışanlarını ve Eğitim-Bir-Sen İşyeri Temsilciliği’ni ziyaret etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.