Ekim Ayı Açlık Yoksulluk Sınırı Açıkladı

Ekim Ayı Açlık Yoksulluk Sınırı Açıkladı

Memur-Sen Ekim Ayı Açlık Yoksulluk Sınırını Açıkladı

Memur-Sen Ekim ayına ait açlık ve yoksulluk sınırını açıkladı. Memur-Sen’in Ekim ayı açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasına göre, Türkiye’de dört kişilik çekirdek bir ailenin tüketmesi zorunlu olan gıdalar için harcaması gereken açlık sınırı tutarı bin 201 lira 296 kuruş, asgari şartlarda geçinebilmesi için harcaması gereken yoksulluk sınırı tutarı da 3 bin 254 lira 718 kuruş olarak belirlendi.

Araştırmaya göre, haberleşme maddelerinin fiyatı, bir önceki ayın fiyatlarıyla karşılaştırıldığında yüzde 1,49’luk bir azalma gösterdi. Ekim ayında gıda madde fiyatlarında ortalama yüzde 3,60’lık bir artış meydana gelirken, giyim fiyatları yüzde 10,73 arttı. Aydınlanma madde fiyatlarında ortalama bir değişimin yaşanmadığı Ekim ayında, barınma ve ısınma madde fiyatlarında yüzde 0,37 oranında artış gözlenirken, sağlık madde fiyatları yüzde 0,27 yükseldi. Ulaşım madde fiyatlarında ortalama yüzde 0,06’lık yükselme gözlenirken, temizlik madde fiyatları yüzde 0,08 arttı. Eğitim-kültür madde fiyatlarında yüzde 0,64’lük artışın gözlendiği Ekim ayında, çevre ve su madde fiyatları yüzde 0,48 yükseldi.
 
Memur-Sen, TÜİK’in TÜFE’de yer alan birim fiyatlarını kullanarak,  Türkiye’de kamu çalışanlarının ihtiyaç duyduğu günlük kalori miktarı olarak Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği asgari kalori miktarı olan 2800 kaloriyi temel aldı ve açlık sınırı, çalışan kişi (2800 kalori), çalışmayan eş (2800 kalori), (0 – 6) yaş grubu bir çocuk (2400 kalori) ve (6 –15) yaş grubu bir çocuk (2800 kalori) dikkate alarak açlık ve yoksulluk sınırını açıkladı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.