Emekli maaş farkları ne zaman yatırılacak?

Emekli maaş farkları ne zaman yatırılacak?

Emekli maaş farkları ne zaman yatırılacak? Milyonlarca emekli, ocak ayında maaşlarına yansıtılacak maaş zam farklarını heyecanla bekliyordu. Emekli maaşı farkları için tarih belli oldu.

Yüzbinlerce emeklinin beklediği haber nihayet geldi. Emekliler 2021yılı ocak ayında maaşlarına yüzde 8.36 zam alacak.

Memur ve memur emeklilerin Ocak ayında alacağı zam oranı ise 4.36 olacak.

Memur ve memur emeklilerinin zam farkları 15 Ocak tarihinde hesaplara yatmış olacak.

Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alabilecekler

EMEKLİ MAAŞ FARKLARI NE ZAMAN YATACAK?

Ocak zamlarını öğrenen vatandaşlar, zamlı aylıklarına kavuşmak için gün sayıyor. Gelen son dakika bilgisine göre; zamlı maaş ödemeleri ayın 18'inde SSK emeklileriyle başlayacak ve SSK emeklileri yüzde 8.36 artışın yansıtıldığı yeni aylıklarını 18-26 Ocak tarihleri arasında çekebilecek…

Bağ-Kur emeklilerine zamlı maaş ödemeleri de 25 Ocak'ta başlayıp, 28 Ocak'ta sona erecek. Ayrıca memur emeklilerine de fark ödemesi yapılacak. Yaklaşık 2 milyon memur emeklisinin Ocak maaşları, zam oranının belirlenmesi için 4 Ocak'ta açıklanan veriler beklendiği için, artış yansıtılmadan ödendi.

Emekliler yüzde 7.33 zamla oluşan farklarını Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulacak tarihte maaş hesaplarında görecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.