Emekliler Yaşam Mücadelesi Veriyor!

Emekliler Yaşam Mücadelesi Veriyor!

Türk Emekli-Sen ve Birleşik Emekliler Derneği Genel Başkanı Osman Özdemir yaptığı açıklama ile, "Sadece Ocak ayı enflasyonu zammı götürmüş, sonraki aylara bir şey kalmamıştır. Mutlaka telafi edecek bir zam ve refah payı verilmelidir" dedi.

Osman Özdemir açıklamasında şunları söyledi: 

"Ocak ayında yıllık % 5’lik hedef enflasyon patlamış, aylık  %11,10 olmuş,  Yıllık enflasyon ise %48,69 olmuştur. Yıllık enflasyon hedeflenene göre  9 kattan daha fazla artmıştır.

Emekliye yapılan zam bir ayda bitti, maaşlar önce aldığımız maaştan eksiye düştü.

2022 yılının ilk altı ayı için %7,5 zam verilmişti. Daha ilk ay bu zam eridiği gibi birde emeklilerin maaşında geçen seneye göre gerileme oldu.

Yeni yılın ilk gününde elektriğe %52- %130, doğalgaza %25- %50  zam yapıldı. 

Akaryakıta her gün  zam geliyor. Son üç ayda fiyatı %100 arttı.

Artan piyasa fiyatları karşısında emeklinin alım gücü tükenmiştir. Emekliler, sabit ve dar gelirliler halk ekmek büfelerinde uzun kuyruklarda perişandır.

Marketlerin önünden bile geçemez olduk. Dolayısıyla esnaf da malını satamaz hale geldi, piyasalar altüst oldu.

4 kişilik bir ailenin aylık gıda harcaması 2918,43 TL, Türkiye İstatistik Kurumunun verilerine göre kira gideri 1322,30TL, aylık kira ve gıda harcaması toplamı 4240,73 TL oldu. Emeklinin maaşı gıda ve kira giderine bile yetmez oldu.

Avrupa doğalgaz fiyatlarında %60’tan fazla indirim yapıyor, ürün maliyetleri ucuzlasın diye. Biz ise zam yapıyoruz. Sabit gelirli, memur, emekli yaşama gücünü kaybetti. Toplum çıldırmak üzere.

Ülkeyi yönetenler görüyor tedbir almıyorsa facia yoldadır...

Emekliler bu zamlarla perişandır. Bu zamlar ürünlerin maliyetlerine yansıyacağı  için bilahare piyasadaki diğer ürünlerin fiyatları da artacak. Biz esas fiyat artışlarını ve enflasyonu o zaman göreceğiz. Ocak ayı yapılan %7,5 zam hiçbir işe yaramadı. Sadece Ocak ayı enflasyonu zammı götürmüş, sonraki aylara bir şey kalmamıştır. Mutlaka telafi edecek bir zam ve refah payı verilmelidir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.