Emeklilik İşlemleri Yer Değiştirmelerden Önce Bitirilmelidir

Emeklilik İşlemleri Yer Değiştirmelerden Önce Bitirilmelidir

Aktif Eğitim-Sen: İl içi yer değiştirme başvurularında, emekli olacak öğretmenlerin dikkate alınması için Milli Eğitim Bakanlığından düzenleme yapmasını istedik.

Aktif Eğitim-Sen'den yapılan açıklama:

Öğretmenlerin emeklilik başvuruları her yıl mayıs ayında, ayrılma işlemleri ise haziran ve temmuz aylarında yapılmaktadır. Öte yandan öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değiştirme başvuruları da her yıl mayıs ayı içerisinde yapılmaktadır.

İl içi isteğe bağlı yer değiştirme başvurularının yapıldığı dönemde emekli olacak öğretmenlerin yerleri dolu göründüğünden ve il içinde yer değiştirecek öğretmenlere açılmadığından dolayı buralara başvuru yapılamamaktadır. Hâlbuki bu öğretmenler bir ay sonra emekli olacaklar ve yerleri boşalacaktır. Bu nedenle emekli olacak öğretmenlerin, emeklilik işlemlerine, il içi yer değiştirme başvurularından önce mayıs ayında kesinlik kazandırılması; emekliye ayrılmalarının haziran, temmuz aylarında yapılması yer değiştirme işlemleri açısından daha uygun olacaktır.

Aktif Eğitimciler Sendikası olarak; emeklilik işlemlerinin, il içi yer değiştirme başvurularından önce tamamlanarak, emekliye ayrılacakların yerlerine başvuru yapılabilmesine imkân sağlayacak biçimde yeniden düzenlenmesini bakanlıktan talep ettik.

 

Resmi yazı için tıklayınız.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.