Emre'den Galatasaray itirafı

Emre'den Galatasaray itirafı

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Emre Belözoğlu, kariyerinde attığı en önemli imzanın sarı-lacivertli takıma attığı imza olduğunu, futbolu bıraktıktan sonra “Fenerbahçeli Emre” olarak anılmak istediğini söyledi.

FB TV'de yayınlanan "1'e 1" programında çocukluğundan başlayarak kariyerini anlatan milli futbolcu, hayatında "İyi ki yapmışım" dediği şeyleri aktarırken, "İyi ki Fenerbahçe'ye gelmişim ve bazı insanları ne kadar üzsem de bazı insanların kafasında kurmuş olduğu bir hayali yıksam da iyi ki kendi hayallerimi gerçekleştirmişim. İnşallah bir gün futbolu bıraktığımda en büyük arzum, insanlar sokakta dolaşırken 'Bu Fenerbahçeli Emre' desinler. Bu da hayatımın en büyük isteği, son arzusudur" dedi.

Programda Fenerbahçe ile buluşmasını, Türk filmlerinde sevenlerin koşup, buluşmasına benzeten milli futbolcu, o dönemi şöyle anlattı: "Buluşmalar bazen hayatta geç oluyor. Türk filmlerinde her seven koşup buluşuyor ya, bizim de buluşmamız 2008 oldu. Galatasaray'a hizmet etmiş olsam da her zaman içimde bir Fenerbahçelilik vardı. Bu demek değil ki o dönem Galatasaray'a hizmet etmedim, elimden gelen her şeyi yaptım. Ama bir gerçek var, çocukluğunda insanın kurduğu hayal vardır. Benim de Fenerbahçe, Aykut, Rıdvan ve Novak'dı, böyle devam etti. 28 yaşımda buraya geldiğimde kariyerimin en kötü dönemlerimden bir tanesiydi. Yaşadığım sakatlıklardan dolayı herkesin kafasında soru işareti vardı. Ben bile bir özgüven problemi yaşıyordum. Gerek Aziz başkan, gerek Ali Yıldırım'ın bana verdiği samimi teklif ve destekle Fenerbahçeli oldum."

Emre, Fenerbahçe'ye gelirken bazı tereddütler yaşadığını, ancak gönlünün sesini dinleyip sarı-lacivertli takıma geldiği için çok mutlu olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti: "İnsanlara 'Çocukken Fenerbahçeliydim' dediğimde 'bu da klasik futbolcu, böyle yapıyor' diyecekler gibi düşündüm, ama gerçekleri bilenler vardı. Gönlümün sesini dinlediğimde 'ölümlü dünya, Fenerbahçeli birisi olarak dünyaya gelmişsen Fenerbahçe forması giyme şansım varsa neden olmasın' dedim. Böylesine isteniyorsam, bunu kendi adıma çok büyük şans olarak gördüm ve Fenerbahçe'ye imza attım. Geçen zaman öyle şeyler gösterdi ki hayatımda vermiş olduğum herhalde, (Şimdi hanımım alınır diye ikinci imzam demeyeyim) eşimle beraber vermiş olduğum karar, imza dahil en doğru imzaydı. Böyle bir ortamla karşılaşacağımı düşünerek gelmedim, ama en kötü zamanda beni destekleyen insanlar, dostlar, taraftar vardı. Kimseye bir şey ispat etmek zorunda hissetmeme rağmen çok mutluyum, o kadar huzurluyum ki insanların beni dışarda gördüğünde verdiği tepkiler ne kadar doğru bir karar verdiğimi yaşatıyor. Çok mutluyum, Allah'a çok şükürler olsun."

"GALATASARAY FORMASI DEĞİŞİK GELDİ"

Zeytinburnuspor'dan Galatasaray'a transfer olan Emre, çocukluğundan beri Fenerbahçeli olduğu için ilk kez sarı-kırmızılı formayı giydiğinde kendisine değişik geldiğini anlattı.

Galatasaray altyapısına transfer olduğumda, orada çok arkadaşı olduğunu kaydeden Emre, "Ama çocukluktan beri Fenerbahçeli olduğum için ilk maça çıkacağım zaman Galatasaray'da üzerime formayı giydiğimde bana şöyle bir değişik gelmişti. Çünkü çocukluktan beri hayalini kurduğum başka bir şey var. O dönemde Galatasaray altyapısında görev yapan Salih Bulgurluoğlu'nun babamın üzerinde çok emeği olduğu için Galatasaray'a transfer olmuştum. 1 sene alt yapıda oynadıktan sonra (A) takıma çıktım. Çok iyi bir takım vardı. Takım ruhu oluşmuştu, ben de o takımın en küçük çocuğu olarak çıktım ortaya. İyi dostlukların, iyi arkadaşlıkların neler yapabileceğini bütün dünyaya gösterdi o takım.
TAKVİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.