En Düşük Memur Maaşı Öğretmenlerin

En Düşük Memur Maaşı Öğretmenlerin

MEMURLAR İÇERİSİNDE ÖĞRETMEN EN DÜŞÜK MAAŞI ALIYOR.Bugün öğretmenler, din görevlisinden, uzman erbaştan, hemşireden, bekçiden, posta dağıtıcısından az maaş almaktadır

MEMURLAR İÇERİSİNDE ÖĞRETMEN EN DÜŞÜK MAAŞI ALIYOR Eğitimciler Hükümete Kızgın ve Küskün! 
 
6 aylık enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından önceki gün netleşen memur maaş artışlarının yüzde 1’lik enflasyon farkı ile yüzde 3’lük Temmuz zammıyla birlikte öğretmenlerin yüzde 4’lük artışla 70–80 TL arasında zam alacağını söyleyen Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, “Eğitim çalışanları bu hükümet döneminde başta mali konularda olmak üzere, mesleki, özlük ve demokratik haklarında hep yerinde saydılar. Hükümetin eğitim alanındaki başarısızlığını öğretmenlere dönük negatif ayrımcılık içeren politikalarına bağlıyorum. Japonya’da en yüksek maaşı öğretmen alır, sonuç ortadadır. Türkiye’de ise en düşük maaşı öğretmen alır, yine sonuç ortadadır” dedi.
 
MEMURLAR İÇERİSİNDE ÖĞRETMEN EN DÜŞÜK MAAŞI ALIYOR
 
Eğitim çalışanlarının hükümete kızgın ve küskün olduğunu söyleyen DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, “Sayın Başbakana buradan çok önemli bir ikazda bulunmak istiyorum. Yıllardır unuttuğunuz, bir kenara ittiğiniz öğretmenlere hakkını vermezseniz, sizin hakkınızda da hayırlı olmaz. Bugün öğretmenler, din görevlisinden, uzman erbaştan, hemşireden, bekçiden, posta dağıtıcısından az maaş almaktadır” dedi. 
 
ÖĞRETMEN OLMADAN ASLA!
 
Gazete ve televizyonlarda yayınlanan öğretmen maaşlarının çarpıtılmış ve abartılmış bir şekilde verildiğini de söyleyen Gürkan Avcı, “Bugün emekliliği gelmiş bir öğretmen, oğlu yaşındaki yeni atanmış polisten az maaş almaktadır. Sayın Başbakanı bir kez daha uyarıyorum. Öğretmenin ekonomik, mesleki ve özlük haklarını geliştirmediğiniz müddetçe, bütün okulları bilgisayarlarla, akıllı tahtalarla, labaratuvarlarla donatsanız, bütün öğrencilere bedava kitap ve tablet bilgisayar dağıtsanız reformlarınızdan olumlu netice elde edemezsiniz. Öğretmenlerin gönlünü ve hayır duasını almadan, onları onore ve motive etmeden eğitimde hiç bir şeyi başaramazsınız” dedi.
 
EĞİTİMDE TORPİL, ADAM KAYIRMA VE SUİSTİMAL GİTTİKÇE ARTIYOR
 
Son 11 yılda eğitimde sayısız devrim ve reform yapıldığını fakat hemen hepsinden geri dönülerek, tekrar değiştirilmeye başlandığını kaydeden Avcı, “Hükümet 11 yıldır öğretmenleri ihmal etmiş, öğretmenlerin her talebine sağır, her isyanına kör ve şaşı bakmıştır. Bugün öğretmenler yoksulluk sınırında maaş almaktadır. Ek göstergeleri yükseltilmeyen, ek ödemeleri verilmeyen, nöbet ücreti dahi reva görülmeyen öğretmenler hükümete küskün ve kızgındır. Sendikamızın çabasıyla Şura kararı alınmasına rağmen öğretmenlere 24 kasım ikramiyesi de 3 yıldır ödenmemiştir. Öğretmenlerin ek ders ücretleri de yükseltilmemiştir. İl içi ve il dışı atamalarda, görevlendirmelerde, görevde yükselmelerde ve terfilerde öğretmenler mağdur ve mazlum duruma düşürülmüştür. Eğitimin bütün aşamalarında, okullarda ve üniversitelerde, bakanlık makamlarında torpil, iltimas ve adam kayırma almış başını gitmiştir. Hasılı öğretmenler mesleğine küstürülmüş hale getirilmiştir” dedi. 
 
EĞİTİM EKİP İŞİDİR!
 
Öğretmenlerin, veli ve öğrencilerin büyük ümit ve sempati atfettiği Bakan Sayın Nabi Avcı’nın, gerek nezaketi gerekse demokratik hassasiyetleri ve makul tespit ve telkinleri eğitim sistemine henüz yansıyamadığını söyleyen Avcı, “Sayın Bakan, Milli Eğitim Bakanlığındaki eskimiş, statükocu, torpilli, hizipçi, hemşerici, beceriksiz ve eli akçeli işlere bulaşmış taşra ve bakanlık bürokratlarını değiştirmedikçe, nesnel ve liyakata dayalı terfi sistemi getirmedikçe eğitimde sağlıklı reformlar ve başarılı devrimler gerçekleştiremeyecektir. Öte yandan Sayın Başbakanın yanında, yamacında ve etrafındaki kibir, onursuzluk, haram ve yağcılık abidesi gibi duran kişilerin, bizim dile getirdiğimiz tavsiyeleri değil söylemek, doğruları çarpıtmak ve gerçekleri gizlemek şeklinde hareket ettiklerini biliyoruz. Bu nedenle, bağımsız eğitimcilerin, demokrat sendikacıların partiler ve ideolojiler üstü çatı örgütü olan DES adına ilgililere ve yetkililere buradan gerçekleri ve doğruları açıkça ve net bir şekilde iletiyor, ivedi adımların biran önce atılmasını bekliyoruz” diyerek sözlerine son verdi.  
 
D. Eğitimciler Sendikası  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum