Siyasiler, ünlüler, sıradan insanlar, günlük hayatta yaptıkları gafların çoğunu bir özürle telafi edebiliyorlar. Ancak, iş sanal aleme gelince durum böyle olmuyor. Ne yazık ki, sosyal ağlardaki gaflar, binlerce dolarlık tazminat cezaları, iş ve prestij kaybı ile sonuçlanabiliyor.
En ilginç Facebook ve Twitter gafları


İşine "sıkıcı" dediği için kovuldu
Yoğun bir iş gününden sonra Facebook'a giren Kimberley Swann, işiyle ilgili şikayetlerini paylaşmaya başladı. İşinin çok sıkıcı olduğunu yazan Swann, bir hafta sonra müdürü tarafından çağrıldı ve işine son verildiği söylendi.

Bu olaydan sonra, yöneticilerin Facebook hesaplarına sızdığı dedikodusu yayıldı.

Cenazeden "canlı" yayın
ABD'nin Colorado eyaletinde meydana gelen trafik kazasında, 3 yaşında bir çocuk motor çarpması sonucu feci şekilde hayatını kaybetmişti. Yerel bir gazete ise, cenaze törenini canlı takip edip Twitter'dan bildirmesi için cenaze törenine bir muhabir gönderdi. Ancak, muhabirin törenin tüm detayını anlattığı tweet'leri okuyanlara bilgi vermekten çok onların canlarını sıkmaya yaradı.

Oturduğu evi kötüleyince..
ABD'nin Chicago eyaletinde oturan kiracı, oturduğu ev için "küflü" diye Twitter'da yazınca, 50.000 dolarlık tazminat cezası aldı. Ev sahibi, kendine ait mülkün böyle yaygın bir sosyal ağda kötülendiğini söyleyerek dava açtı.

Obama'yla ilgili yazdı, işinden oldu
ABD'de bir belediye başkan vekilinin Facebook sayfasına yazdıkları, işinden ayrılmasına sebep oldu. Lee Landor isimli basın sekreteri ABD Başkanı Barack Obama'ya "O-dumb-a" (dumb-salak) diye hitap ettiği için işini bırakması istendi.

İş teklifi aldığını Twitter'dan duyurunca..
Cisco isimli şirkette işe kabul edildiğini öğrenen Twitter kullanıcısı "Cisco bana iş teklif etti, şimdi dolgun maaşlı nefret ettiğim işi kabul edip etmeyeceğimi düşünmek zorundayım" diye yazdı. Ancak, şirketin Twitter ağı bundan haberdar olunca, Twitter'dan "nefret edeceğiniz iş teklifi geçersizdir" denilerek iş teklifi geri çekildi.

Hakemleri Twitter'da çekiştirdi
NBA takımlarından Mavericks'in sahibi, ABD'li dolar milyarderi Mark Cuban, twitter'da hakemleri çekiştirdiği için 25.000 dolarlık tazminat cezası aldı.

Hastayım sana Facebook
İsviçreli kurnaz yönetici, hastayım diyerek işe gelmeyen elemanının Facebook'unu takibe aldı. Migreninin azdığını ve bilgisayar başında duramayacağını söyleyerek işten izin alan kadını, Facebook'taki durum güncellemesi ele verdi.

Şirket yöneticisi, elemanın hasta olduğu sürede Facebook'taki durumunu sürekli güncellediğini öğrenince, hemen işine son verme kararı aldı. Talihsiz eleman da Facebook hesabına yatağından iPhone ile girdiğini söyledi ve aktivitelerini izlemek için sahte hesap oluşturup arkadaş olduğu için yöneticisini suçladı.

Facebook'ta kovuldu
Patronunu Facebook'ta arkadaşı olarak eklediğini unutan talihsiz eleman "Lindsay", durumuna "sapık patronumdan bıktım" diye yazınca, patronu da duvarına "madem ki bıktın, artık işe gelmek zorunda değilsin" yazarak cevap verdi

Böylelikle, zavallı Lindsay, Facebook üzerinden işinden kovulmuş oldu.

Facebook'un kendi gafı
Dünya çapında 400 milyon kullanıcısı olan Facebook'un elindeki kişisel bilgiler, hiçbir internet ağında bulunmayacak cinsten.

Ancak, sivil toplum kuruluşları, kullanıcıların gizlilik haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle programın devreden çıkarılması için internet üzerinden 70 bin imza toplamıştı.

Jürinin fotoğrafını "tweet"ledi
Hava durumu sunucusu Al Roker, mahkemede jürinin fotoğraflarını çekip twitter'da yayınladığı için büyük tepki aldı.

Google'ın Buzz skandalı
Arama motoru Google'ın Twitter ve Facebook sosyal ağlarına benzer "buzz" hizmetindeki hata, kullanıcılardan büyük tepki gelmesine sebep olmuştu.

Şiddet gördüğü eski eşiyle aynı ağa giren ve tüm aktiviteleri izlenen Harriet Jacobs isimli kadın, Google Buzz'ın bu hizmetinin "kendi fiziksel güvenliğini riske attığını" söyleyerek şikayette bulunmuştu

"Tweet" yüzünden kariyerinden oldu
Twitter hesabını, günlük hayattaki şikayetleri için kullanan İskoç milletvekili adayı, yaşlılara, halka ve rakip milletvekillerine hakaret ettiği için büyük prestij kaybına uğramıştı.

İnternetten reklam iyidir, ama...
İnternetten reklam, birçok şirketin işine yarayabilir ama Twitter'da yaşanan bu reklam kazası, Habitat şirketine sadece prestij kaybettirdi.

Çatışma bölgesinden "tweet" yazdı
Politikacıların neler yaptığını hepimiz bilmek isteriz ama bu kadarı belki de fazla.