En İyi Kodlama Projesi Türkiye'den Geldi

En İyi Kodlama Projesi Türkiye'den Geldi

Avrupa kod Ligi finalinde, Türkiye'den katılan öğretmen ve öğrencilerden oluşan bir ekip, STEM eğitimi için yenilikçi kodlama projelerini sergiliyor. Final sanal olarak 28 Mayıs 2021'de gerçekleştirilecek.

Kodlama yapmayı bilmek gittikçe daha fazla önem kazanıyor- özellikle de öğrenciler için. Öğretmenler bu konuyu sadece bilişim derslerine değil, diğer STEM sınıflarına da nasıl dahil edebilirler? Birçok öğretmen, sadece çok az programlama bilgisine sahip oldukları için kodlamadan korkabilir.

Öğretmenleri bu önemli konuyla ilgilenmeye motive etmek için Science on Stage, SAP ile işbirliği içinde "Avrupa Kod Ligi"ni başlattı.

Bu yarışma için başlatılan girişim, Avrupa'nın dört bir yanındaki STEM öğretmenlerini ve öğrencileri yaratıcı olmaya ve ilk ve ortaokullarda STEM dersleri için yenilikçi kodlama projelerini sunmaya davet etti. Pandemiye ve bunun sonucu olarak getirilen kısıtlamalara rağmen, onlarca harika başvuru yapıldı.

Türkiye'den kodlama uzmanları

15 ülkeden gelen katılımcılar arasında Doku Okulları'ndan Merve Özer, Ceyda Fidan ve Ankara'dan katılan öğrencileri uluslararası jüriyi ikna etti. Artık projelerini finalde sergileyebilirler.

Orada, gayri nakdi ödüller kazanma ve 24-27 Mart 2022 tarihleri arasında Prag'da gerçekleşecek olan Avrupa Science on Stage Festivali'ne bir gezi yapma şansına sahipler.

Bu üç günlük eğitim festivalinde, 30'dan fazla ülkeden 450 öğretmen, yenilikçi öğretim kavramlarını bir fuarda, atölyelerde ve kısa derslerde sunmak ve paylaşmak için bir araya gelecek.

Böylece Türk öğretmenler Avrupa çapında binlerce öğrenciye ulaşabilecek.

Ankara'dan gelen proje

Merve Özer ve Ceyda Fidan, Doku Okulları, Öveçler / Çankaya, Ankara

Doğru Duruş

Pandemi ve bunun sonucunda okulların kapanışı nedeniyle, dünyanın dört bir yanındaki öğrenciler eğitimlerine dijital olarak devam ediyorlar. Bu nedenle, bilgisayar ve akıllı telefon kullanım süresi arttı. Bu, öğrencinin sağlığını olumsuz yönde etkiliyor. Bu uygulama, ekrana olan mesafe, oturma duruşu ve hareket gibi faktörleri ölçer ve yanlış bir şey varsa öğrenciye görsel ve sesli uyarılar verir.

whatsapp-image-2021-05-10-at-17.00.30-(2)-002.jpegwhatsapp-image-2021-05-10-at-18.18.09-002.jpeg

11-149.jpg

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.