Enflasyon Farkı İçin Eylem Yapılabilir

Enflasyon Farkı İçin Eylem Yapılabilir

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk Kanal B’de yayınlanan “GÜNCEL” programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

KONCUK: BENDE MUHAFAZAKAR BİR İNSANIM

“Bende muhafazakar bir insanım, bizde kız ve erkek öğrencilerin aynı evde yaşamasının  doğru olmadığını düşünüyoruz.” diyen Genel Başkan İsmail Koncuk, son dönemde Başbakan Erdoğan tarafından gündeme getirilen öğrenci evlerini konusunu değerlendirdi. Genel Başkan İsmail Koncuk, iktidarın bu çıkışını tribünlere oynamak olarak nitelerken, muhafazakar kesime yerel seçimler öncesi mesaj verilmeye çalışıldığını belirtti. Koncuk, “Son yıllarda kötü yola düşen yüz bin kadın varken bunları kurtarmak yerine bu konuyu gündeme getirmek seçimler öncesi kurgulanan bir tezgahtır. Her türlü kız erkek ilişkisini ahlaka aykırı bir davranış kategorisine sokarak kör bir taassub içerisinde kişilerin özel hayatlarına müdahalede bulunmanın doğru olmadığını düşünmekteyiz. Böyle bir itham çok ince ve sonuçları itibariyle çok vahim bir durum ortaya çıkarabilir. Kaç tane öğrencinin yurtlar haricinde evlerde kaldığı, kaç tanesinin karışık bir şekilde aynı evi paylaştığına yönelik bir istatistik olmadan bir genellemeyle bu ithamlarda bulunmak dinen de doğru bir yaklaşım değildir. Tabii Başbakan’ın bu açıklamalarından  memnun olan kadar memnun olmayan kesimlerinde olduğunu bilmek gerekir. Bu bağlamda, toplum ne yazık ki her alanda olduğu gibi bu alanda da bir ayrıştırmaya ve ötekileştirmeye doğru  sürüklenir. Son derece hassas olan bu konunun gençlerimizi doğrudan ahlaksızlıkla itham etmeden, şehir dışında çocukları okuyan aileleri rahatsız etmeden, özel hayatın gizliliği mahremiyetin korunması ilkelerinden sapmadan, bir sonuca bağlanması gerektiği kanaatini taşıyorum.”dedi.

KONCUK: HERKES “BU ÜLKE NEREYE GİDİYOR” DİYE DÜŞÜNMELİ

Bakanlar Kurulu kararıyla Devlet nişan ve madalyasından T.C. Atatürk resminin kaldırılması kararını da sert bir dille eleştiren Genel Başkanımız İsmail Koncuk, Türkiye’de yaşayan herkesin şapkayı önüne koyarak “bu ülkeye nereye gidiyor” diye düşünmesi gerektiğine vurgu yaptı.

KONCUK: TALEPLERİMİZ KARŞILANMAZSA ARALIK VE OCAK’TA EYLEMLER YAPACAĞIZ

2014 yılı bütçesini de değerlendiren Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Hükümetin 2014 yılında seçim ekonomisi uygulamasının kaçınılmaz olduğunu belirterek, Toplu Sözleşme masasında memura 123 TL.lik artışı reva gören ve enflasyon farkından mahrum bırakanlara rağmen partilerin grup başkanvekilleriyle görüşeceklerini ve enflasyon farkının yeniden kamu çalışanlarına verilmesi için çaba sarf edeceklerini söyledi. Genel Başkan İsmail Koncuk, makul ve karşılanabilir taleplerinin değerlendirilmemesi durumunda ise Aralık ve Ocak ayında ciddi eylemler yapacaklarının mesajını verdi.

Genel Başkan İsmail Koncuk katıldığı canlı yayında, rotasyon, akademisyenlerin durumu, atanamayan öğretmenler meselesi, Kamu çalışanlarının iş güvencesi, Milli Eğitim Bakanlığı ve  eğitim alanında yaşana sıkıntılara da ayrı ayrı değinerek, Türkiye Kamu-Sen’in yaşanan tüm sorunların takipçisi olduğunu kaydetti. 

 

                   ...:: GENEL BAŞKANIN AÇIKLAMASI İÇİN TIKLAYINIZ ::... 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.