Erbaş, öğrencilere Kur'an-ı Kerim hediye etti

Erbaş, öğrencilere Kur'an-ı Kerim hediye etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Fen ve sosyal bilimler ile ne kadar yakından ilgilenirseniz, Kur'an-ı Kerim'i o kadar iyi anlarsınız." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Fen ve sosyal bilimler ile ne kadar yakından ilgilenirseniz, Kur'an-ı Kerim'i o kadar iyi anlarsınız." dedi.

Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğince yapılan "Hediyem Kur'an Olsun" projesi kapsamında, Altındağ Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulunda öğrencileri ziyaret ederek mealli Kur'an-ı Kerim dağıttı.

Erbaş, ziyarette yaptığı konuşmada, imam hatip okullarının hem dini ilimlerde hem de pozitif bilimlerde öğrenci yetiştirilmesi amacıyla kurulduğunu belirtti.

Din eğitiminde hafızlığın önemli bir kazanım olduğuna dikkati çeken Erbaş, hafız öğrencilerin ilahiyat fakültesine devam etmesi durumunda derslerinde daha başarılı olacağını vurguladı.

Erbaş, Kur'an-ı Kerim mealinin okunduğu zaman fen bilimleriyle ilgili pek çok ayet ile karşılaşılacağına işaret ederek, şu ifadeleri kullandı:

"Kur'an ayetleri var, bir de kainat ayetleri var. Onlar da Allah'ın ayetleri. Onlara da insanoğlunun dikkati çekiliyor. Dolayısıyla fen ve sosyal bilimler ile ne kadar yakından ilgilenirseniz, Kur'an-ı Kerim'i o kadar iyi anlarsınız. Bütün kitaplar, ilimler Kur'an-ı Kerim'i daha iyi anlamak için okunur ve öğrenilirse, insan öğrendiği, okuduğu sürece nafile ibadet yapmış sayılır. Hangi alanda gayret edersek edelim, hangi alanda eğitim öğretim alırsak alalım, en iyisini yapalım inşallah."

Erbaş, konuşmasının ardından kız ve erkek öğrencilerin bulunduğu sınıflarda Kur'an-ı Kerim dağıtırken, öğrenci ve öğretmenler hatıra fotoğrafı çekildi.

Ziyarette TDV Genel Müdürü Mehmet Savaş Polat, Altındağ İlçe Müftüsü Enver Türkmen ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Zülkarneyin Avcı da yer aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.