Erdoğan: Altın yumurtlayan tavuğu kesmeyin

Erdoğan: Altın yumurtlayan tavuğu kesmeyin

Bankaları faizler konusunda uyaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bankacılık sektörünün reel kesime karşı tavrı, zaman zaman altın yumurtlayan tavuğu kesme durumuna dönüşüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bankaları faizler konusunda uyararak, "Bankacılık sektörünün reel kesime karşı tavrı zaman zaman altın yumurtlayan tavuğu kesme durumuna dönüşüyor. Böyle bir anlayış olamaz" dedi.

Erdoğan, dün TOBB 72. Genel Kurul Hizmet Şeref Belgesi töreninde TOBB delegesi olarak 10, 20, 33 yılını dolduran işadamlarına hizmet şeref belgelerini verdi. Erdoğan törende bankaları faizler nedeniyle yine uyardı.

Ekonomi bürokrasisinin iş dünyasına daha fazla kolaylık göstermesi gerektiğini belirten Erdoğan, "Özellikle finansman konusunda yaşanan sıkıntıların çözümü için, faizlerin düşürülmesi başta olmak üzere her fırsatta dile getirdiğim hususların daha fazla dikkate alınmasını bekliyorum.

Bankacılık sektörünün reel kesime karşı tavrı zaman zaman altın yumurtlayan tavuğu kesme durumuna dönüşüyor. Böyle bir anlayış olamaz. Finans sektörünün girişimcilerin önün açması lazım. Bu, faizi düşürmek suretiyle olacak. Sürümden kazan ya, sürümden kazan. Tavukların hepsini kes, ortada bir şey kalmaz. Bu adımın atılması lazım. Halbuki ekonomi sadece bir tarafın kazanacağı değil, ancak hep birlikte kazanabileceğiniz bir alandır. Sadece kendiniz kazanmaya kalkarsanız bir süre sonra tüm muslukların kapandığını görürsünüz" dedi.

Turizm uyarısı

Erdoğan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun TOBB üyelerinin 1 milyon 500 bin istihdam sağlama açıklamasından dolayı da teşekkür etti.

Erdoğan, 1 milyon 500 işsizin TOBB çatısı altında iş sahibi yapılmasının ülke için büyük bir dinamizm kazanılması olduğunu söyledi. Erdoğan, "Sayın başkanın 1.4 milyon işsizi iş sahibi yapmak için gerekli çalışmayı yapacağız müjdesini ülkem için yeni bir sıçrama noktası olarak görüyorum, teşekkür ediyorum. Ben bu gücün sizde olduğuna inanıyorum. Her üye ortalama bir işsiz alacak, hesap bu kadar basit. Ben piyasa adamı olduğum için öyle bakıyorum. Bunu başarısınız. Bu gücün sizde olduğuna inanıyorum. bugün de başkandan sinyali aldık. Evvelallah bu işi başaracağız" dedi.

Erdoğan turizmle ilgili de şu uyarılarda bulundu:

"Turizmcilerimiz gelmeyen misafirlerinin yerine farklı ülkelerden daha fazlasını tesislerine çekmenin yollarını arayacak. Böylece Türkiye'yi daha da büyütmenin mücadelesini vereceğiz. Turizmde dünyadaki operatörler acaba buraya turist getirirler mi gibi bir düşüncenin içinden çıkmamız lazım. Turizm sektöründe olan tüm arkadaşlarıma dostlarıma sesleniyorum. Artık biz kazan kepçe anlayışıyla turizm noktasında operatörlerini kurarak biz oralara gidip müşteriyi alıp buraya getireceğiz. Bunu yapacak güçte olduğumuza inanıyorum. Sektörde bu gücü elinde tutan girişimcilerimiz olduğunu biliyorum. Başka türlü 2023 hedeflerine nasıl ulaşabiliriz. Başka türlü bölgemizin ve dünyanın adeta fokur fokur kaynadığı dönemden nasıl güçlenerek çıkabiliriz. Böyle yapmazsak vatanımızın bütünlüğünü milletimizin birliğini nasıl güvence altına alabiliriz.

Abdullah Karakuş / Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.