Erdoğan: Kitap ve süreli yayınlarda KDV sıfırlanacak

Erdoğan: Kitap ve süreli yayınlarda KDV sıfırlanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, temel atma töreninde konuştuğu AKM için "Jakoben zihniyete karşı dikilmiş bir zafer anıtı olacak" dedi. Kitap ve süreli yayınlardaki KDV'nin yayıncı ve satıcıları kapsayacak şekilde genişletileceğini söyleyen Erdoğan, "Artık kitapta

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Meydanı'nda Atatürk Kültür Merkezi Temel Atma Töreni'ne katıldı.

Erdoğan'ın burada yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

"Temelini atmakta olduğumuz AKM 95 bin 600 metrekare kapalı alana sahip 5 ayrı bloktan oluşuyor. Toplam yatırım bedeli 860 milyon lira (Sonradan 850 milyon olarak açıklandı) olan Atatürk Kültür Merkezi Projesi'nin, İstanbulumuz ve tüm Türkiye için hayırlı olmasını diliyorum. Proje her türlü ihtiyaca cevap verecek şekilde hazırlandı. Bakanlığımızdan TOKİ'ye belediyemizden işçilerimize kadar şimdiden teşekkür ediyorum. İnşallah yoğun bir mesai ile çalışıp 2 yıl gibi kısa bir sürede tamamlayıp sanatseverlerin hizmetine sunacağız. Tarih, medeniyet ve kültür başkentimiz İstanbul'un şanına yakışır bir eseri kazandırmış olacağız. Bu projeyi temel atma aşamasına getirmek için büyük mücadeleler verdik.

RAMİ KIŞLASINA KÜTÜPHANE

Sadece AKM'de değil Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi tüm projelerimizde belirli kesimlerin saldırısına uğradık. Buradan bir müjde daha vereyim Rami Kışlası'nı İstanbul'un en büyük kütüphanesi olacak. Rami Kışlası'nda 6 milyon ciltlik bir kütüphane açacağız. Türkiye'yi kendi malı gibi gören kimi çevreler yatırımlarla ilgili gösterdiği rahatsızlığı sanat ve kültür alanında da göstermiştir. Kendi kalıpları dışında hiçbir sanat tarızının varlığına katlanamıyorlar. Sanat hoşgörünün aracıdır.

KİTAPTA KDV KALKIYOR

İki hafta sinema sektöründeki sorunları çözdük. Şimdi bir müjde daha veriyorum. Bu hafta Meclis'te görüşülecek bir kanunla kitapta ve süreli yayınlarda KDV oranının sıfıra düşürülmesi uygulaması, hem yayıncıları hem satıcıları kapsayacak şekilde genişletiliyor. Artık kitapta, dergide, gazetede KDV olmayacak.

Artık hiç kimse, hiçbir kesim kültür ve sanatta ülkemizi vasata mahkum edemeyecek. Sanat ve sanatçı istismarını siyasetlerinin aracı görenler, Türkiye'nin kültür ve sanat hayatını körleştiremeyecek."

Şubat ayı otomobil kampanyaları açıklandı! İşte avantajlı seçenekler

Şubat ayı otomobil kampanyaları açıklandı! İşte avantajlı seçenekler

2019'un en çok satan otomobilleri belli oldu

2019'un en çok satan otomobilleri belli oldu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.