Erdoğan: Kızgın demiri soğutalım

Erdoğan: Kızgın demiri soğutalım

Seçim öncesinde karşılıklı suçlamalar ve 17 günlük belirsizlik süreciyle yükselen tansiyonun düşmesi yolunda Cumhurbaşkanı'ndan önemli adım geldi. Erdoğan, mazbata sonrası ilk mesajında 'Dönem kızgın demiri soğutma, birlik ve beraberliğimizi yeniden perçi

Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Mart seçimlerinin ardından bazı belediyelerde çalışanların sendika değişimine zorlandığını belirterek "Ne yapacaklar makamdan mı alacaklar? Alsınlar. Memurluktan atamazlar çünkü 657 denen yasa sizi güçül şekilde korur" dedi.

Memur-Sen Konfederasyonu Genel Merkez Hizmet Binası açılışında düzenlenen bir konferansta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan hem seçimler hem de seçim sonrası ile ilgili önemli mesajlar verdi:

657 SİZİ GÜÇLÜ ŞEKİLDE KORUR

"Seçimlerden sonra bazı belediyelerde mücadelelerini kararlı bir şekilde sürdüremeyenler sebebiyle Memur-Sen camiası asla rahatsızlık duymamalı. İnsanoğlu hem cahildir hem zalimdir ve bir yere kadar menfaatleriyle beraber yürür. Memur-Sen camiasının bu seçimler sebebiyle ortaya çıkan tabloda bulundukları yerlerde dimdik duracaklarına inanıyorum. Ne yapacak? Seni makamından mı alacak? Alsın. Seni memurluktan atabilir mi? Atamaz. Çünkü 657 denilen bu yasa bir defa sizi güçlü bir şekilde koruma altına almıştır."

ZULÜMLERE SEYİRCİ KALMAYIZ

"Yine şunu bilmeniz lazım ki bu ülkede şu anda bir hükümet var. Biz hiçbir zaman yapılacak bu zulümlere tribünden seyirci olmayız. Yapılması gereken neyse onu da yaparız. Ben yürütmenin başıyım, yasamanın başı ise şu anda yine genel başkanı olduğum partimin bir mensubu olan arkadaşım. Yargı ve yasal yollar sonuna kadar kullanılır. Ama Memur-Sen camiası mensupları yerlerinde dimdik durmalı ve kendilerine 'Hadi bakalım sendikanı değiştir, şuraya geç' diyenlere karşı yerini korumalıdır."

DEMOKRASİ ŞÖLENİ YAŞANDI

"Demokrasi şöleniyle havasıyla geçen seçim maratonunu tamamladık. Elbette bir takım tartışmalar, görüş farklılıkları olmuştur. Ama bu durum demokrasimizin bir kez daha başarıyla işlediği gerçeğinin teslimine engel değildir. Yüzde 85'e ulaşan katılım oranı ve ortaya çıkan sonuçlar itibarıyla yapılan seçimler demokrasimizin kalitesini ortaya çıkardı."

SİYASİ REKABET ZARAR VERDİ

"Biz, her ne kadar hiçbir zaman seçim ekonomisine tevessül etmesek de seçimlerin ülke ekonomisinde ağır bir yük oluşturduğu vakadır. Seçim atmosferinde yükselen siyasi rekabet, toplumumuzun hem sosyolojisinde hem ekonomisinde gerilimlere sebep olmaktadır. Hamdolsun milletimiz sandıkların kapanmasıyla beraber bu dönemi geride bırakmıştır. Seçim döneminde yaşanan tartışmalar, artık sona ermiş, herkes günlük hayatına yönelmiş, evine, işine, gücüne yoğunlaşmıştır."

SON NOKTAYI YSK KOYAR

"Seçim kanunu çerçevesinde yapılan hak arama mücadeleleri demokrasinin bir imkanıdır. Kimse bu hak arama mücadelesini verenleri hakaretle eleştirme yoluna gidemez. Biz de sonuna kadar bu mücadelemizi vereceğiz. Yüksek Seçim Kurulu, noktayı koyduğu zaman bizim için de mesele bitmiştir. Ondan sonra yola devam."

DÖNEM KUCAKLAŞMA DÖNEMİ

"Türkiye'nin bekası vatandaşlarımızın birlik ve beraberliği her türlü politik hesabın üstündedir. İçinde bulunulan hassas dönemde siyasetçilerin sorumluluk duygusuyla hareket etmesi önemli. Ülkemizin önünde 4 buçuk yıllık kesintisiz bir icraat dönemi bulunuyor. Seçim tartışmalarını geride bırakarak ekonomi ve güvenlik başta olmak üzere asıl gündemimize odaklanmamız şart. Dönem, kızgın demiri soğutma, musafahalaşma, kucaklaşma, birlik ve beraberliğimizi yeniden perçinleme dönemidir."

REFORMLARI HAYATA GEÇİRECEĞİZ

"Gelecek 4 buçuk yıllık süreçte gayemiz, milletin refahını artırmak, güvenlik ve özgürlük dengesini koruyarak, devletin bekasına yönelik tehditleri bertaraf ederek, Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştırmaktır. Terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdürürken Türkiye'nin ihtiyacı olan yapısal reformları da hayata geçirmeye devam edeceğiz."

HER SİYASİ GÖRÜŞE SAYGI

"Daima ortak akla, ortak vicdana, milletimizi bir araya getiren ortak değerlere vurgu yaptık. Hiç kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden siyaset yelpazesindeki herkesle Türkiye ortak paydasında buluşmanın mücadelesini verdik. Şiddete bulaşmadığı, terörü kutsamadığı müddetçe her siyasi görüşün başımızın üzerinde yeri oldu. 2023 Türkiye'sini inşa edecek olan da yine milletimizin bizatihi kendisidir."

TÜRKİYE İTTİFAKI OLARAK HAREKET ETMELİYİZ

"Suriye'nin kuzeyindeki terör bataklıklarının kurutulması gerekse ekonominin tekrar büyüme trendine girmesi için toplumun tüm kesimlerinin üzerine düşen görevler var. Ülkemizin bekasını ilgilendiren meselelerde siyasi görüş ayrılıklarımızı bir tarafa koyarak 82 milyon hep birlikte Türkiye ittifakı olarak hareket etmeliyiz. Gençlerimizin, memurlarımızın, işçilerimizin, çiftçi sanayici, esnaflarımızın sorunlarını çözmek ancak bu şekilde mümkün olacaktır."

ŞAM İLE DİYALOG SÖZ KONUSU DEĞİL

31 Mart seçimlerinin ardından kabine ilk toplantısını Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de yaptı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, kabine toplantısı devam ederken açıklamalarda bulunuyor. Toplantı sürerken kameraların karşısına cıkar Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, itirazların hala sürdüğünü son kararı YSK'nın vereceğini söyledi. Suriye'nin kuzeyine olası harekat için kararlılık mesajını yineleyen Kalın İdlib ve bölge konusunda şunları söyledi: "İdlib mutabakatının kalıcı olması için çaba gösteriyoruz. 32 kilometrelik güvenli bölge müzakereleri yoğun bir şeklide devam ediyor. Beklentimiz, Münbiç yol haritasının biran önce hayata geçirilmesi ve Fırat'ın doğusunda hiçbir terör unsurunun barındırılmasına müsaade edilmemesi. İran Dışişleri Bakanı Zarif'in ziyareti arabuluculuk ziyareti değildir. Arabuluculuk arayışımız söz konusu değil. Rejimle bir temasımız, diyaloğumuz söz konusu değil. Oraya dönük bir mesaj iletmemiz gerektiğinde bunu zaten İran ve Rusya üzerinden yapmaktayız. Bunu da öncelikle sınır güvenliğimizin sağlanması çerçevesinde yürütüyoruz."ABD ile yaşanan S400 krizine de değinen Kalın " ABD'de görüşmelerimizi net bir şekilde ilettik. (ABD'nin Suriye'den çekilme kararı) Beklentimiz sürecinin devam etmesi, güvenli bölgenin kurulması bunun da Türkiye'nin kontrolünde olmasıdır. Tek taraflı dayatmacı söylemleri kabul etmemiz mümkün değil'' diye konuştu.KARAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.