Erdoğan: MHP ile her türlü adım atmaya varız

Erdoğan: MHP ile her türlü adım atmaya varız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ben Bahçeli'nin, cumhurbaşkanlığım döneminde yerli ve milli olarak vatanseverlik konusundaki tüm yaklaşımlarını aynen paylaşıyorum. Hele hele terör örgütleriyle dayanışma içinde olan bir ana muhalefet partisi karşısında...

OKAN MÜDERRİSOĞLU - HİLAL KAPLAN

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD komandoları YPG ile o bölgede bizzat yer alıyor. Yaşananlar, ABD'nin kara planlamasında da yer aldığını ortaya koyuyor. Terör örgütlerinin olduğu masaya kesinlikle oturmayız, bunu Putin'e de söyledim

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, terör örgütü DEAŞ'la mücadele görüntüsü altında bir başka terör örgütü YPG ile işbirliği yapan ABD'nin, Rakka'da ortaya çıkan son marifetlerine sert tepki gösterdi. Erdoğan, "ABD'nin, 'Ben bu işin içinde yokum, sadece havadan izliyorum' demesi ne kadar inandırıcı? Yaşananlar, ABD'nin oralarda kara planlamasında da yer aldığını çok net ortaya koymaktadır" dedi. Rusya'nın, Suriye'deki siyasi geçiş süreci için PYD-YPG'yi masaya davet etmesi girişimine de net tavır koyan Erdoğan, "Bir terör örgütü masada olacaksa, kimse bizim orada oturmamızı beklemesin" diye konuştu.

Tayyip Erdoğan, Rusya, Kuveyt ve Katar'ı kapsayan 3 günlük temaslarının ardından Doha'dan ayrılmadan önce gazetecilerin sorularını özetle şöyle yanıtladı:

'BEN YOKUM' DİYOR AMA...

DEAŞ teröristlerinin Rakka'dan çıkarılması BBC haberiyle gündeme geldi. İki terör örgütünün anlaşmasını ve bunun ABD'nin gözetiminde olmasını nasıl karşılıyorsunuz? Amerikalı koalisyon sözcüsü albay, Afrin'eTürkiye'nin olası müdahalesine ilişkin, 'DEAŞ ile mücadele eden ortaklarımızı koruruz' dedi. ABD'nin tutumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Rutin asker mantığı ile yapılmış bir açıklama gibi görünüyor. İşin siyaseti başka bir şeydir. Rakka, DEAŞ'ın Suriye'deki ana merkeziydi, düştü. DEAŞ'la mücadelede Amerikalılara şunu söyledik: 'Rakka operasyonunu, Menbiç de dahil beraber yapalım.' Ama ikna edemedik. ABD orada, bir terör örgütünü bir başka terör örgütüyle yok etmenin hesabı içine girdi. Amerikalı komandolar YPG ile o bölgede bizzat yer alıyor. YPG elemanlarına para verdiklerine dair duyumlar var. Irak üzerinden Suriye'ye 3500 TIR silah sevk ettiler. ABD'nin orada 5 hava üssü, 8 de diğer üsleri var. Şimdi bir de Rakka'da üs kuruluyor. Hal böyle iken, ABD'nin, 'Ben bu işin içinde yokum, sadece havadan takip ediyorum' demesi ne kadar inandırıcı? Gerçek ortada. Yaşananlar, ABD'nin oralarda kara planlamasında da yer aldığını çok net ortaya koymaktadır.

SİYASETİN de BİR NAMUSU VAR

Putin ile görüşmenizde PYD-YPG'nin masaya davet edilmeyeceği konusunda güvence aldınız mı?

Türkiye olarak, terör örgütlerinin olduğu masada kesinlikle olmayız. Siyasetin namusu vardır, biz siyasetin namusundan taviz veremeyiz. Bu hususu Sayın Putin'e de söyledim. 'Siyasi çıkış yolu' ifade olarak doğru da 7 senedir bu işin siyasi çıkış yolu var idiyse niye bu yola başvurulmadı da yüz binlerce insan öldürüldü? Siyasi çıkış yolu deniliyorsa o zaman tüm silahlar araziden çekilsin. AGİT, BM vs. kimleri devreye sokacaksak hemen siyasi çıkış yolunu arayalım. Kaldı ki iş siyasi çözümle bitmeyecek. Yerle bir olmuş Suriye'yi de bir taraftan yeniden ayağa kaldırmak gerekecek.

İSLAM İSLAM'DIR

Lübnan Başbakanı'nın istifa ettirilmesinin yankıları sürüyor. Suudi Arabistan içindeki güç kavgaları, 'ılımlı İslam' açıklaması söz konusu...

Sayın Hariri'nin birkaç gün içinde Lübnan'a döneceği yönünde açıklaması olmuş. Beklemekte fayda var. 'Ilımlı İslam, ılımsız İslam' tarzı ifadeleri doğru bulmuyoruz. İslam'ın ilkelerini bellidir. İslam İslam'dır. Biz ılımlı Hıristiyanlık, ılımsız Hıristiyanlık gibi ifadeler kullanıyor muyuz? Dinimizin şiddetle özdeşleştirilmeye kalkışılması yanlıştır.

SOÇİ'DE3'LÜ ZİRVE...

"Suriye'desavaşın sona erdirilmesi ve siyasi geçiş konusunu etraflıca ele aldık. Türkiye, Rusya ve İran olarak Astana sürecini devam ettirmek istiyoruz. Ayın 22'sinde Soçi'de, Rusya ve İran'ın katılımıyla liderler düzeyinde bir araya geleceğiz. Bizden bir gün önce Dışişleri bakanlarımız ve Genelkurmay başkanlarımız bir araya gelecek. İdlib ve Afrin'deki son gelişmeleri ele alacağız. Hamburg'daki G-20 zirvesinde Rusya'nın bize verdiği sözler var. Rusya'nın çekilmesi durumunda, oradan bize yönelik tehdit ve tacizlerden duyduğumuz rahatsızlıklarla alakalı olarak Türkiye'ye gerekli anlayışın gösterileceği hususlarında bize söz verilmişti. Afrin'de demografik yapı korunmalıdır."

YUKARI KARABAĞ'I KONUŞTUK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 günlüktemaslarının sonundagazetecilere, görüşmelerindetaylarını ve gündemdekikonuları değerlendirdi. RusyaDevlet Başkanı Putin'le YukarıKarabağ konusunu da görüştüklerinibelirten Erdoğan, "Kendisi olumlu bakıyorama, tarafların tutumu nedeniyleümitsiz, onu gördüm"diye konuştu.

'MHPİLE HERTÜRLÜ ADIMIATMAYA VARIZ'

Devlet Bahçeli'nin 'MHP, AKParti ile sonuna kadar birlikte mücadeleetmeye kararlıdır' şeklinde bir açıklamasıoldu...

Ben Bahçeli'nin, cumhurbaşkanlığımdöneminde yerli ve milli olarak vatanseverlikkonusundaki tüm yaklaşımlarını aynen paylaşıyorum.Hele hele terör örgütleriyle dayanışmaiçinde olan bir ana muhalefet partisi karşısındavatanımızın, milletimizin çıkarları noktasındaMHP ile her türlü adımı atmaya varız.

Seçim sistemi, ittifak, baraj tartışılıyor.Bu konuda bir çalışma var mı?

Bu konuda bir çalışma yok. Şu an için erkensayılabilecek bir tartışma. 50 artı 1 ile siyasiistikrar geliyor. Bütün bunları göz önüne aldığımızdabelki bir seçim öncesi ittifak düşünülebilir.Bunlar, bu ülkenin evlatlarının birbirleriyleneler yapabildiğini göstermesiaçısından çok çokönemlidir.

ATATÜRK'Ü SEVMEK

10 Kasım itibariylebaşlayan gündem var.Partinizin Atatürk başlığındayeni bir hassasiyeti mi var?Eleştirilere ne dersiniz?

Ben bu ülkede tabular oluşturulmamasıgerektiğini vurguladım.Atatürk'ü sevmek

Sabah

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.