Erdoğan-Obama görüşmesi sona erdi - İşte ilk açıklama

Erdoğan-Obama görüşmesi sona erdi - İşte ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin'de ABD Başkanı Barack Obama ile görüşüyor. İki liderin 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilk kez bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama arasında 45 dakika süren görüşme sona erdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak için geldiği Çin'in Hangcou kentinde, ABD Başkanı Obama ile bir araya geldi.

Marriott Otel'de basına kapalı gerçekleşen görüşme, saat 08.10'da başladı. 

SİZİ GÖRDÜM VE SEVİNDİM

Obama, Erdoğan'a "Sizi gördüm ve sevindim, başkanlık dönemindeki güçlü müttefikliğimizin devamını diliyorum." diye konuştu. 

TERÖRÜN İYİSİ KÖTÜSÜ OLMAZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

15 Temmuz darbe girişiminden sonra yaptığımız yüzyüze görüşme ve verdiği destekten ötürü teşekkür ediyorum. Ülkelerimiz arasındaki ilişki güçlenerek devam etmektedir. Özellikle bölgemizdeki terör eylemleriyle darbe girişiminin arka arkaya gelmesi tabii ki çok çok manidar. Dünyadaki tüm terör olaylarına karşı bir NATO ülkesi olarak sessiz kalmamız mümkün değildir. Terörizmin her türlüsü kötüdür, teröristin her türlüsü kötüdür. İyi terörist, kötü terörist yoktur. Şu andaki DAEŞ terör örgütüyle mücadelemiz bunun yanında PKK, PYD gibi terör örgütleriyle mücadelemiz kararlı bir şekilde sürmektedir. Temennimiz odur ki, güneyimizde bir terör koridoru oluşmasın.

TERÖR KORİDORUNA İZİN VERMEYİZ

Güneyimizde bir terör koridoruna izin vermeyiz. FETÖ terör örgütüyle ilgili olarak çalışmalarımız hukuk çerçevesi içerisinde, terör darbe girişimi öncesi bu teröriste karşı hazırlanan dosya gönderilmiştir. 15 Temmuz sonrası hazırlanmakta olan dosyalar ABD'den gelen heyete daha sonra teslim edilecektir. ABD Adalet Bakanlığı'ndan bir heyet gelmiştir şimdi de bizden bir heyet aynı şekilde ABD'ye, Adalet ve İçişleri Bakanımız birlikte ABD'ye gidecekler. Bu vesile ile hem dayanışmamızın hem de G-20'nin hayırlara vesile olmasını diliyorum. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye saati ile 06.40'ta da Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüştü.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.