Erdoğan-Putin görüşmesi 2 saat sürdü

Erdoğan-Putin görüşmesi 2 saat sürdü

Erdoğan-Putin görüşmesi 2 saat sürdü. G20 Liderler Zirvesi için Çin'de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin'le görüştü

Shangri La Otel'de gerçekleşen görüşme öncesi Erdoğan ve Putin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

ERDOĞAN: BÖLGESEL KONULARI ELE ALACAĞIZ
Rusya'dan charter seferlerinin dün başladığını anımsatan Erdoğan, "Bugün de St. Petersburg'daki görüşmelerde ele aldığımız konuları burada tekrar değerlendirmek suretiyle, çok çok önemli, geleceğe yönelik, gerek siyasi, gerek ekonomik, gerek bölgesel birçok konuları ele alma fırsatımız olacak." değerlendirmesinde bulundu.

ATACAĞIMIZ ADIMLAR SÜRECİ ÇOK DAHA GÜÇLÜ KILACAK
Enerji konularında yapılan görüşmeler olduğunu ve bunları değerlendirme fırsatı bulacaklarını belirten Erdoğan, "Bu anlamda da özellikle atacağımız adımlar inanıyorum ki süreci çok daha güçlü kılacaktır." diye konuştu.

PUTİN: TÜRKİYE'NİN ZOR DÖNEMDEN GEÇTİĞİNİ GÖRÜYORUZ

Rusya Devlet Başkanı Putin ise şunları söyledi:

"Türkiye'de iç siyasi hayatın normalleşmesini görmekten memnuniyet duyuyoruz. Türkiye'nin zor dönemden geçtiğini görüyoruz. Terörle mücadele etmektedir ve önemli tehditlerle karşı karşıya kalmaktadır, bunu biliyoruz.

HIZLI BİR ŞEKİLDE İLERİYE GİDEBİLECEĞİZ
Zaten terörle mücadeleyle ilgili pozisyonlarımızı daha önce anlatmıştık birbirimize. Türkiye'deki durumun normalleşmesi konusunda önemli başarılar var ama normalleşme tamamen sağlandıktan sonra daha hızlı bir şekilde ileriye gidebileceğiz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.