Erdoğan: Yasin Börü'nün intikamı alınacak

Erdoğan: Yasin Börü'nün intikamı alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da 116 projenin açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "15 yaşında kurban eti dağıtan Yasin Börü'yü katlettiler. Vicdan diye bir şey yok. İntikamı alınacaktır" dedi.

Diyarbakır'da katıldığı 116 projenin açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kalkınma seferberliği ile Doğu'ya 13 yılda 280 katrilyonluk yatırım yaptık. Sosyal yardımlar ile bölgede yaşayan hiçbir vatandaşımızın aç ve açıkta kalmamasını sağladık" dedi.

Halkı sokağa dökerek 6-7 Ekim olaylarını başlatan HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Onların eşbakanlarından biri ise Diyarbakır'da halkı sokağa döktü. Yasin Börü kardeşimiz burada öldürüldü. 15 yaşında kurban eti dağıtan Yasin Börü'yü katlettiler. Vicdan diye bir şey yok. İntikamı alınacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Açılışını yaptığımız 230 trilyon liralık bir yatırım olan Diyarbakır Havalimanı Terminal binasının şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Yıllık 5 milyon yolcu kapasiteli bu havalimanının, Diyarbakır turizminin, ekonomisinin canlanmasında ciddi katkısı olacağını düşünüyorum. 

Bugün diğer kurumlarımızın yatırımlarıyla birlikte açılışını yapacağımız hizmetlerin toplam rakamı 558 trilyon lirayı geçiyor. Eğitimden sağlığa, üniversitelerin bir çok sosyal hizmet fonksiyonları ile birlikte atacağımız adımlar ile Diyarbakır yeni bir dönüşüm geçiriyor.

"EFENDİ DEĞİL HİZMETKAR OLMAYA GELDİK"

Diyarbakır yeni bir değişim yeni bir dönüşüm yaşıyor. Biz birleştirmek için varız. Onun için bir olacağız, kardeş olacağız. Onlar yıkar biz yaparız. Şimdi ben burdan sesleniyorum, ey benim Diyarbakırlı Kürt kardeşim yahu bunlar sana bugüne kadar ne hizmet verdi Allah aşkına?

Bunlar yakmaktan, yıkmaktan başka ne yaptılar? Bunlar benim bu ülkede kardeşlerimi şehit etmekten başka ne yaptılar. Kardeşlerim bunlar öldürmek için var. Bunlar şehit etmek için var.

Bir kişinin hayat bulmasına vesile olmak tüm insanlığın hayat bulmasına vesile olmak gibidir inancıyla hareket ettik. Biz millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. 

"BUNLAR ATEİST, BUNLAR ZERDÜŞT, BUNLARDAN BİR ŞEY OLMAZ"

Ah benim Diyarbakırlı kardeşim. Bunlar camilerimizi yakmadılar mı, camilerimizi yıkmadılar mı? Bunlar ateist, bunlar zerdüşt. Bunlardan bir şey olmaz. Bunlar bizim değerlerimizle hareket etmediler, etmiyorlar. Er veya geç ben inanıyorum ki benim Diyarbakırlı kardeşim de, Şırnaklı kardeşim de bunun ne olduğunu anlayacak.

Hakkarili, Vanlı, Muşlu, Iğdırlı kardeşim de anlayacak. Er veya geç bunlara gereken dersi sandıkta verecektir. Biz sandıkla hareket ediyoruz. Biz gücümüzü halktan alıyoruz, onlar Kandil'den alıyor.

"DOKUNULMAZLIK GÜNDEME GELDİ, YURTDIŞINA KAÇTILAR"

Bölücü terör örgütü 15 Mayıs'ta Dürümlü'de 15 tonluk bombayı patlatarak Tanışıklı köyünden 16 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden oldu değil mi? PKK'nın desteklemiş olduğu parti şuanda parlamentoda değil mi?

Benim milletim verdiğimiz vergiler ile onlar maaş almamalı diyor. Dokunulmazlık gündeme geldi, şimdi yurtdışına kaçmaya başladılar. 

"BÖLGE HALKI AÇIK TAVIR ALIRSA BİTERLER"

Bölge halkının açık tavır alması halinde örgütün eylem gücünü yitireceğine inanıyorum. Bölge halkı örgüt adına çalışan yapıları görmüştür. Evleri yatak odasından mutfağa kadar bombalarla tuzaklayan bir örgüt ile benim inançlı kardeşlerimin birlikteliği olamaz.

Sokakları, dükkanları tahrip eden böyle bir örgütü bırakın Kürt kardeşlerimizle insanlıkla yan yana düşünmek mümkün değildir. Örgütün infaz ettiği kendi militanlarının ve sivil vatandaşların sayısı devletin operasyonlarında hayatını kaybedenlerden çok daha fazladır. 

"KARŞILARINDA GÜVENLİK GÜÇLERİMİZİ BULURLAR"

Nerede olursa olsun elinde silahla ortaya çıkan herkes karşısında güvenlik güçlerimizi bulur. Kalkınma seferberliği ile Doğu'ya 13 yılda 280 katrilyonluk yatırım yaptık. Sosyal yardımlar ile bölgede yaşayan hiçbir vatandaşımızın aç ve açıkta kalmamasını sağladık.

Onların eşbakanlarından biri ise Diyarbakır'da halkı sokağa döktü. Yasin Börü kardeşimiz burada öldürüldü.

"YASİN BÖRÜ'NÜN İNTİKAMI ALINACAK"

15 yaşında kurban eti dağıtan Yasin Börü'yü katlettiler. Vicdan diye bir şey yok. İntikamı alınacaktır.

"ABD'NİN PYD'YE VERDİĞİ DESTEĞİ KINIYORUM"

ABD'nin YPG/PYD'ye verdiği desteği Diyarbakır'dan kınıyorum. Bize verilmiş söz bu değil. Yanlış yerde duruyorsunuz. Terör örgütü ile ilgili bütün belgeleri veriyoruz ama attıkları adım yanlış. Kendi askerlerini YPG'nin işaretleri ile Suriye'ye göndermemeli, gönderemez.

"ÖRGÜTÜN İÇİNDE OLANLARA SESLENİYORUM"

Bugün güvenlik itibari ile güvenlik güçlerimiz Nusaybin ve Şırnak hariç bütün yerlerde operasyonu tamamlamıştır. Örgütün içinde olanlara sesleniyorum; terör örgütünün kucağından sıyrılın devletimiz adildir devlete sığının. Örgüt kan dökmenin ve yıkmanın peşindedir.

Haber10

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.