Erdoğan, yemek öncesi mutlaka bunu tüketiyor!

Erdoğan, yemek öncesi mutlaka bunu tüketiyor!

Erdoğan, her yemek öncesi mutlaka bunu tüketiyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye siyasetine yön veren isimlerin yemek ve mutfakla olan ilişkilerini sizler için araştırdık. İşte liderlerin en sevdiği yemekler...

Genel itibariyle vücudu zinde tutacak yemeklerin verilmesine dikkat edilirken; Cumhurbaşkanı Erdoğan, meşrubat türleri, çikolata, şeker gibi atıştırmalık ürünleri sevmiyor. Erdoğan'ın iş yoğunluğu ne kadar çok olsa da kahvaltısını ihmal etmediği kesin.

KARA LAHANA SARMASI VE MANTI

Erdoğan, özellikle kahvaltıda tuz oranı düşük peynir türlerini tercih ediyor. Kendisine reçel türü gıdalar verilmezken, ekmek ve benzeri hamur işi yiyecekleri tüketmiyor. Emine Erdoğan ise eşi Recep Tayyip Erdoğan'ın en sevdiği 2 yemeğin; kara lahana sarması, hamur işlerinden ise mantı olduğunu söylüyor.

KIRMIZI ET YEMİYOR, BALIĞA BAYILIYOR!

Malumunuz, İnsan sağlığı açısından son derece önemli olan deniz ürünlerinin her biri adeta sağlık deposu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu konuya ehemmiyet gösterenlerden. Kendisi, deniz ürünü çeşitlerinden özellikle Mezgit ve Trabzon Kalkan balığını tercih ediyor. Çorba türlerinden yağsız ve unsuz olanları tüketen Erdoğan'ın, yayla çorbası ve sebze çorbaları vazgeçilmezleri arasında.Yemek menüsünde kırmızı et ise hiç yok.

HER YEMEK ÖNCESİ BU KARIŞIMI İÇİYOR!

Erdoğan yemekten önce mutlaka taze sıkılmış portakal veya nar suyu içiyor. Böylece Erdoğan'ın, mide asidi düzenleniyor. Hemen hemen her öğününde bol yeşillik ve salata çeşitleri bulunan Erdoğan'a, kolesterolü yüksek yiyecekler verilmezken, pirinç ve nişastalı ürünlerde yine yasaklılar arasında bulunuyor.

EN SEVDİĞİ MEYVE TRABZON HURMASI

Karadeniz yöresinin ünlü mıhlaması ise Erdoğan'ın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Aynı zamanda sabah kahvaltısında bol yeşillik türlerini de görebilmek mümkün. Anadolu gezilerinde ise yöresel yemeklere önem verirken, çeşitler arasından yağsız olanları tercih ediyor. Sebze yemeklerini seven Erdoğan'ın, en sevdiği türler ise brokoli ve taze fasulye. Olmazsa olmazlardan biri de meyve. Erdoğan'ın sevdiği meyvelerden biri Trabzon hurmasıyken, en çok tükettiği meyve ise elma.

Mustafa Kemal Atatürk

Kalabalık sofraları ve uzun sohbetleri seven Mustafa Kemal Atatürk, sofra adabına son derece özen gösteren biriydi. Yemeğe çok düşkün olmasa da sevdiği birkaç çeşit vardı: Kurufasulye ve pilav baş yemeğiydi. Aynı zamanda beyaz leblebiyi çok sever ve ayrana ekmek doğrayıp yemekten keyif alırdı.

İsmet İnönü

Okuduğumuz kaynaklara göre İsmet İnönü, kilosunu kontrol altında tutmak için çeşitli perhizler uygulardı. Her gün tartılır ve küçük not defterine günlük kilosunu not ederdi. Kilosunu korumak için ise haftada bir ekşi elma yer veya süt içerdi.

Süleyman Demirel

Sağlıklı yaşamak için öğünlerine son derece dikkat eden Süleyman Demirel akşam yemeklerinde genellikle balık tercih ederdi.

Turgut Özal

Yöresel yemeklere düşkünlüğüyle bilinen Özal'ın en sevdiği yemekler; içli köfte ve kiraz yaprağı sarmasıydı. Bu yemeklerin yanı sıra Malatya yöresine ait tüm yemekleri afiyetle yer, pek ayırt etmezdi.

Devlet Bahçeli

Devlet Bahçeli'nin Adana mahalli yemekleri çok sevdiği söyleniyor. Hamur işlerini ağzına koymamaya çalışan Bahçeli, bunun dışında yemek ayrımı yapmamaya çalışıyor.

Kemal Kılıçdaroğlu

Kılıçdaroğlu'nun favori yemekleri Tunceli'nin yöresel yemeklerinden oluşuyor. Kılıçdaroğlu'nun mutfakla pek arası olmadığını söyleyen Selvi Kılıçdaroğlu: "Kemal Bey, yemek yapmayı pek bilmiyor, acıktığı ve evde yemek bulamadığı zaman yoğurt ekmek yemeyi seviyor" şeklinde yaptığı açıklamayla Kılıçdaroğlu'nun yemekle olan ilişkisini açıklıyor.

Kaynak:Haberlercom

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.