Erdoğan'dan AB Çıkışı: AB İçin Referandum Yaparız

Erdoğan'dan AB Çıkışı: AB İçin Referandum Yaparız

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'nin AB müzakereleri için referanduma gidebileceği sinyalini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi'nde iftar öncesi yaptığı konuşmada, çarpıcı bir çıkış yaptı.

İngiltere'deki AB referandumuna işaret eden Erdoğan, bu referandumun sonucunda İngiltere'nin AB'de kalacağını, ancak Türkiye'nin İngiltere'ye benzemeyeceğini, Türkiye'nin de AB için bir referandum yapabileceğini söyledi. 

Erdoğan konuyla ilgili şöyle konuştu:

İNGİLTERE AB'DEN ÇEKİLMEYECEK

Erdoğan bu çirkin yüzünüzü ortaya koyduğu için çılgına dönüyorsunuz. Biz İngiltere gibi de değiliz onu da söyleyeyim. Bize de sinyal gönderiyorlar 3 bin yılına kadar Avrupa'ya giremez diyorlar. Bizi bir araya geldiğimiz zaman böyle demiyordun Cameron. E ne oldu şimdi? Yarın bizi gerekçe göstererek oradan Avrupa Birliği'nden çekilmeme kararı çıkacak. Türkiye bu değil. Türkiye'ye resmen sene 1963 söz verdiniz. Hala oyalıyorsunuz. Niye oyalıyorsunuz? Söyleyeyim, ey Avrupa siz bizi halkının büyük çoğunluğunun Müslüman olduğu için istemiyorsunuz.

"BİZ DE AB İÇİN REFERANDUM YAPARIZ"

Bize açık açık söylemişlerdi. Biz de biliyorduk ama samimiyetimizi göstermek için denedik. Ayrımcılık bunlarda var. Şimdi sıkıntı farklı yerlerde. AB bize verdiği sözü yerine getirip terör örgütü gibi bir konu yüzünden geri çevirirlerse biz bunu milletimize rahat anlatırız. Biz de millete gideriz. 'AB ile müzakerelere devam mı tamam mı?' diye sorarız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.