Erdoğan'dan Barzani’ye sert çıkış: Kararımızı 22 Eylül’de görecek!

Erdoğan'dan Barzani’ye sert çıkış: Kararımızı 22 Eylül’de görecek!

"Bizim kanaatimiz belli ama şimdi artık bizim bu konudaki hassasiyetimizin ne denli ileride olduğunu ayın 22'sindeki Milli Güvenlik Kurulu toplantısı ve Bakanlar Kurulu toplantısından sonra kendisi çok daha net, açık görecektir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barzani'nin referandum ısrarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Bizim kanaatimiz belli ama şimdi artık bizim bu konudaki hassasiyetimizin ne denli ileride olduğunu ayın 22'sindeki Milli Güvenlik Kurulu toplantısı ve Bakanlar Kurulu toplantısından sonra kendisi çok daha net, açık görecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, A Haber'de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin referandum kararına ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı, şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Barzani, bizim bu konuda ne düşündüğümüzü gayet iyi biliyor. Yaptığı açıklama, bana göre hakikaten çok çok yanlış bir açıklama. Çünkü bizim yıllardır Irak'ın toprak bütünlüğü konusundaki hassasiyetimizi biliyor. Irak'ın toprak bütünlüğü konusundaki hassasiyetimizi bildiği halde, bunun yanında Kerkük özellikli bir bölge, bunu da bildiği halde, kalkıp hala buralarda kendine göre bazı operasyonlar yapma gayretinin içerisine girmesini hiç mi hiç doğru bulmuyorum.

"KARARIMIZI AYIN 22'SİNDE VERECEĞİZ"

Hala bir şey denmiyor, böyle bir şey söylenmedi, farklı teklifler yok." Bizim kanaatimiz belli ama şimdi artık bizim bu konudaki hassasiyetimizin ne denli ileride olduğunu ayın 22'sindeki Milli Güvenlik Kurulu toplantısı ve Bakanlar Kurulu toplantısından sonra kendisi (Barzani) çok daha net, açık görecektir."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.