Erdoğan'dan Suriye'ye Yeni Operasyon Sinyali

Erdoğan'dan Suriye'ye Yeni Operasyon Sinyali

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Fırat Kalkanı Harekatı ile Suriye'deki terör oluşumu projesinin kalbine soktuğumuz hançeri, yeni hamlelerle genişletmekte kararlıyız. Çok yakında bu konuda yeni ve önemli adımlarımız olacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Fırat Kalkanı Harekatı ile Suriye'deki terör oluşumu projesinin kalbine soktuğumuz hançeri, yeni hamlelerle genişletmekte kararlıyız. Çok yakında bu konuda yeni ve önemli adımlarımız olacak" dedi.

Malatya'daki toplu açılış töreninde binlerce vatandaşa seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütleri ve ekonomik tehditlerle yürütülen saldırılara rağmen Türkiye'nin güçlendiğini söyleyerek, "Bizi saf dışı bırakamayacaklarını gördükleri için başımıza yeni dertler açmaya çalışıyorlar. Bu alçaklar eliyle ülkemize diz çöktürebileceklerini zannettiler. 15 Temmuz ihanetine ortak olanlar, şimdi mahkemelerde hesap veriyorlar. Yalan üstüne yalan. Hakim diyor ki bu kim? "Ben değilim" diyor. Pantolonun aynı, gömleğin aynı. Şimdi bunlara tek tip elbiseyi getiriyoruz. Bu tek tip elbise kardeşlerim, renk olarak da badem içinin koyusu bir renk olacak. İki tip olacak. Biri tulum olacak, bir de ceket pantolon olacak. Darbeciler tulum giyecek. Diğer teröristler ise ceket pantolon giyecek. Artık istedikleri gibi giyinip gelme yok. Bu şekilde tüm dünyaya tanıtılacak. Bundan sonra şovlarını da öyle yapacak" dedi.

SURİYE'DE YENİ BİR OPERASYON

Erdoğan, Fırat Kalkanı Harekatı ile Türkiye'nin terör örgütlerinin kalbine hançer sapladığını belirterek, terör örgütleri ile bölgedeki mücadelenin yeni operasyonlarla devam edeceğini ifade etti. Erdoğan, "Suriye'de etkisiz hale getirilen terörist sayısından elli kat, yüz kat daha fazla sivil ölüyor olmasını bize kimse izah edemez. Biz üzerimize düşenleri yaptık, yapıyor ve yapacağız. İstiklal ve istikbalimize yönelik oyunların bedelini kendi topraklarımızda ödemekten ise Suriye'de öderiz" ifadelerini kullandı.

SURİYELİ ADAŞI İLE TANIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmalardan önce tanıştığı ve bir süre sevdiği Recep Tayyip Erdoğan isimli Suriyeli bebeği hatırlatarak, "Az önce Recep Tayyip Erdoğan adında bir yavru ile tanıştım. Suriyeli. Şimdi annesi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. 4 çocuğundan biri. Kardeşlerim, unutmayın muhacirler var, ensar var. Biz ensar olmaya talibiz. Muhacirlere de gönlümüzü açtık. Onları kucaklayacak kadar bizde gönül zenginliği var. İnşallah gelecek daha güzel olacak. Suriye'de bu süreç, böyle devam etmeyecek. Biz FETÖ ihanetini nasıl başarısızlığa uğrattıysak, diğer adımları da akamete uğratacak güce sahibiz. Tüm kurumları milli ve diri bir anlayışla düzenleyen Türkiye'nin artık hareket kabiliyeti çok daha fazla" diye konuştu.

Konuşmasının ardından yatırım ve hizmetlerin toplu açılış törenine geçildi. Malatya'nın yeni stadı önünde oluşturulan ikinci bir noktaya da bağlanıldığı stadın kurdelesi, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı M. Ergün Turan tarafından kesildi. Ardından ise tüm eserlerin toplu açılışı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci tarafından yapıldı.

FORMADA 53 NUMARAYI İSTEDİ

Toplu açılış kurdelesi öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Evkur Yeni Malatyaspor'un forması hediye edildi. 44 sırt numaralı formayı görünce Erdoğan esprili bir dille, "Olmaz, 44 olmaz. 53 olacak" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.