Erdoğan'ın görevdeki 'üçüncü yılı' #3yılkutluolsun

Erdoğan'ın görevdeki 'üçüncü yılı' #3yılkutluolsun

Türkiye’nin halkoyuyla seçilen ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Ağustos 2014’te başladığı görevinde 3 yılı doldurdu.

Türkiye’nin halkoyuyla seçilen ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Ağustos 2014’te başladığı görevinde 3 yılı doldurdu.

Türkiye’nin halkoyuyla seçilen ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Ağustos 2014’te başladığı görevinde 3 yılı doldurdu. Erdoğan, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini öngören 2007’deki anayasa değişikliğinin ardından, Türkiye’nin doğrudan halk iradesiyle seçilen ilk cumhurbaşkanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin de 12. Cumhurbaşkanı olarak 28 Ağustos 2014’te göreve başladı. 

Kendisinin de FETÖ’cü teröristler tarafından hedef alındığı 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında halkı darbecilere karşı meydanlara davet etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara inen ve darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasını sağlayan vatandaşlar, 10 Ağustos 2016’ya kadar aynı meydanlarda “demokrasi nöbeti” tuttu. Erdoğan, darbe girişimi sonrası biraraya geldiği AK Parti, CHP ve MHP Genel Başkanları ile Yenikapı’daki “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”nde halkla buluştu.

Türkiye, 16 Nisan 2017’de “tarihi” bir halk oylamasıyla yeni bir döneme girdi. Halk oylamasından çıkan yüzde 51,41 oranındaki “evet” oyuyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a parti üyeliğinin yolu açıldı. Erdoğan, 2 Mayıs’ta AK Parti’ye üye oldu, 21 Mayıs’ta da kurucusu olduğu AK Parti’nin genel başkanlığı görevine ikinci defa seçildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz’un birinci yılındaki anma törenlerine katıldı, İstanbul’da Şehitler Makamı İle Ankara’daki 15 Temmuz Şehitler Abidesi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Göreve geldiği günden itibaren vatandaşlarla her fırsatta bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, görevinin üçüncü yılında da çok sayıda yurt içi ziyareti gerçekleştirdi. Toplu açılış törenleri, özel ziyaretler ve vatandaşlarla bir araya gelme etkinlikleri kapsamında Erdoğan bu yıl içinde bazılarını birkaç defa olmak üzere 39 ili ziyaret etti.

18 ÜLKEYİ ZİYARET ETTİ
Cumhurbaşkanlığı görevine gelişinin üçüncü yılı olan 2017’de çok sayıda yurt dışı ziyareti yapan Erdoğan, resmi ziyaret, zirve ve genel kurul katılımları kapsamında 18 ülkeye gitti. Erdoğan, devlet ve hükümet başkanlarını da Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ağırladı. 

3 yıl içerisinde 39 defa muhtarlarla birayaraya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin külliyesinde şehit aileleri, gaziler ile çok sayıda STK temsilcisini ağırladı.

Türkiye

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.