Erol Battal'ı vefatının 3. yılında rahmetle anıyoruz

Erol Battal'ı vefatının 3. yılında rahmetle anıyoruz

Üç yıl önce vefat eden Eğitim-Bir-Sen Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Battal’ı rahmetle anıyoruz.

Üç yıl önce vefat eden Eğitim-Bir-Sen Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Battal’ı rahmetle anıyoruz.

Bir dava adamı, inancı ve ideali doğrultusunda kararlı, tutarlı ve net bir duruş ortaya koymuş olmasıyla da bir ‘duruş adamı’ olan Erol Battal, hayatının hiçbir döneminde yön problemi yaşamadan, inandığı davanın gösterdiği istikamette yürüdü, dava kaygısı çerçevesinde mücadeleyle örülü bir hayat sürdü.

Erol Battal, yaşadığı çağda örneğine az rastlanan; inandığı doğrular doğrultusunda gerektiğinde rüzgâra karşı dik durmasını bilen, dava adamı kimliğiyle zalimin karşısında mazlumun yanında pozisyon alan, dostluklarını ve dostlarını önceleyen, nev’i şahsına münhasır hasletleriyle gönüllere girmeyi başaran bir şahsiyetti.

Kalıpların kendisini biçimlendirmesine, kuralların kendisini kısıtlamasına hiçbir zaman izin vermeyen Erol Battal, öğrenciliğinde de, öğretmenliğinde de, sendikacılığında da bu vasfını sürdürdü.

Sendikal hiyerarşi çerçevesinde şube yönetim kurulu üyeliği, şube başkanlığı, genel teşkilatlanma sekreterliği görevlerini bihakkın yerine getiren Erol Battal, teşkilatlanma konusunda önemli işlere imza attı. İl il, ilçe ilçe gezerek, entelektüel birikimi ve samimi üslubuyla Eğitim-Bir-Sen teşkilatlarını yetkiye yönlendiren Erol Battal, aynı zamanda teşkilat kültürünün yerleşmesi, teşkilat mensuplarının sivil bir duruşu benimseyerek idare erki karşısında temsil ettikleri kitlenin talep ve beklentilerini ezilmeden, bükülmeden dile getirmeleri ve haklarını korkusuzca savunmaları yönünde yönlendirmeler yaparak, sendikal bilincin oluşmasına önemli katkılarda bulundu.

28 Eylül 2012 tarihinde hakkın rahmetine kavuşan Erol Battal’a bir defa daha Allah’tan rahmet diliyoruz.

“Bir Duruş Adamı Erol Battal” anma programı

Eğitim-Bir-Sen olarak, 29 Eylül 2015 tarihinde, vefatının 3. yılı dolayısıyla “Bir Duruş Adamı Erol Battal” adıyla bir anma programı düzenliyoruz.

İstanbul Bağcılar Halk Sarayı’nda 18.30’da başlayacak programa Erol Battal’ın bütün dostlarını bekliyoruz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.