Erol Bozkurt’tan Önemli Açıklamalar

Erol Bozkurt’tan Önemli Açıklamalar

Ankara Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, okullarla iletişimi ve paylaşımı daha etkili biçimde sürdürmek amacıyla okul yöneticileriyle bir araya geliyor. Mamak ilçesindeki okul yöneticileriyle başlayan toplantılar; Keçiören, Çankaya, Altındağ, Etimesgut ve

Ankara Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, okullarla iletişimi ve paylaşımı daha etkili biçimde sürdürmek amacıyla okul yöneticileriyle bir araya geliyor. Mamak ilçesindeki okul yöneticileriyle başlayan toplantılar; Keçiören, Çankaya, Altındağ, Etimesgut ve Sincan ile devam ediyor.

Yöneticinin En Önemli Vasfı “İstişare” Olmalı

Ankara’nın tüm eğitim yöneticileriyle toplantı yapmayı planlayan Bozkurt, yaptığı konuşmalarda amacını şu sözlerle özetledi: “Sizlerle bir araya gelmek, istişare etmek istediğimiz için bu toplantıyı tertipledik. Sizler bizim için kıymetlisiniz; çünkü takım arkadaşlarımızsınız… Sizlerle mümkün olduğu kadar sık bir araya gelerek sizlerle görüş alış verişinde bulunmak istiyorum. Çok başarılı ve verimli çalışmaların gerçekleştiği bir yıl geçirdik. Bu başarıda en çok pay sahibi olan kişiler sizlersiniz; desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum.”

Çocuklarımızı Sokağa Terk Edemeyiz!

Yaz tatiline yaklaşılan bugünlerde, öğrencilerin okula devamının sağlanmasının önemine dikkat çeken Bozkurt: “Okullarda eğitim öğretim yılı sonuna yaklaştık. Gerekli tedbirleri alıp çocuklarımızı okulda tutmalıyız. Onları sokağa bırakamayız. Çünkü sokak kontrolsüzdür ve onlar için tehlikelere açıktır. Çocuklarımız okulunda, kendisini evinde gibi rahat hissetmeli, huzur bulmalı ve okulunu benimsemeli…

Aidiyet ve sahiplenme duygusunu geliştirmeliyiz. Bunun için öğrencilerimizin okullarını sevmesi önemli.” dedi.

Değerlerimizi, Yeni Nesillerle Tanıştırmalıyız

Bozkurt, okullarda yürütülen bilim, sanat ve spor faaliyetlerinden dolayı son derece mutlu olduğunu belirterek yöneticilere teşekkür etti. “Okullarımızı eğlenceli mekânlara dönüştürmek istiyoruz. Teneffüse koşarak çıkan öğrencilerimizin derse de benzer bir istekle girmesini sağlamak istiyoruz. Ruh ve beden sağlığı yerinde olmayan kişilerden verim elde edilemeyeceğinin farkındayız. Okullarımızı, sanatın ve kültürün ritmini tutan yaşam merkezlerine dönüştürmeliyiz. Bunun için her öğrencimizin en az bir alanda faaliyet göstermesini teşvik etmeliyiz. Ancak o zaman okullar gerçek birer eğitim yuvası halini alabilir; cazibe merkezi olabilir.”

Müdürlük olarak kültür değerlerimizin ve geleneklerimizin izini sürdüklerini ve yeni neslin gündemine taşımayı hedeflediklerini belirten Erol Bozkurt sözlerine şöyle devam etti: “Gelenek haline getirdiğimiz Şiir Şöleni’nin bu yıl 7. sini gerçekleştirdik. “Dedeme ve Nineme Mektup” yarışmasıyla unutulmaya yüz tutmuş ve kültürümüzde derin kökleri olan mektup yazma geleneğini canlandırma çabası içindeyiz. Çocuklarımız sanatımızı, geleneklerimizi, edebiyatımızı tanısınlar istiyoruz. Şiirle, okur- yazar seviyesinde ilgilenen gençlerimiz olsun istiyoruz. Dış dünyayla ve memleket meseleleriyle ilgilenen, tanıyan ve onlara sahip çıkma hassasiyeti taşıyan nesiller yetiştirelim istiyoruz.

Çocuklarımızın İçindeki Cevheri Ortaya Çıkaralım

Değerlerini tanıyan, onlarla yaşayan; hatta onları yaşatmak için var gücüyle çalışan gençlerimizin varlığıyla övünmek istiyoruz. Bu nesli de hep birlikte bizler oluşturacağız; bunun için sadece çocuklarımızın içindeki cevheri ortaya çıkarmaya çalışmamız yeterli olacaktır.” dedi.

Proje ve Yarışmalarda “Ankara İl Milli Eğitim” Damgası

Ankara’da son yıllarda bilimsel çalışmalar ve projeler konusunda başarılı çalışmalara imza attıklarını söyleyen Bozkurt sözlerine şöyle devam etti; “AB projeleri, ulusal projeler, TÜBİTAK destekli projeler ve üniversitelerin tertiplediği bilimsel yarışmalarda okullarımız oldukça başarılı. Örneğin; “Bu Benim Eserim” proje yarışmasında bölge değerlendirmelerine katılan toplam 1377 proje başvurusundan 1038 tanesi Ankara’dan. Finale kalan ve sergilenmeye layık bulunan 60 projenin neredeyse tamamına yakını yine Ankara’dan katılan projeler. Sizlerden bu projeleri ve proje hazırlayacak öğrencilerle öğretmenlerini desteklemenizi istiyorum. Öğrencilerimiz, hazırlayacakları projeler sayesinde daha iyi şeyler başarmak için kendilerini güçlü hissedecektir. Başarmanın haz ve mutluluğunu yaşayacaklardır. Yetenek ve becerilerini keşfetmesine, var olanları geliştirmesine fırsat verin, yollarını açın.”

Mezuniyet Törenleri, Eğitimin Özüne Yakışır Olmalı

Yöneticileri sene sonu programları için uyaran Bozkurt: “Sene sonunda öğrenciler ve veliler; mezuniyet baloları ve eğlence içerikli etkinlikler düzenlenmesini istenebilir. Mezuniyet törenlerinin okul içinde yapılmasını ve mutlaka sizin kontrolünüzde olmasını sağlamalısınız.

Okullarda düzenlenen programların içeriklerini mutlaka önceden gözden geçirin. Yakından takip edin. Yasal mevzuat ve eğitim açısından olduğu kadar, çocuklarımızın ruh ve beden sağlığını olumsuz etkilemeyeceğinden de emin olun. Öğrenciler bize ailelerinin emaneti. Emanete sahip çıkmalıyız.

Okul gezilerinde mutlaka yeterli sayıda yönetici ve öğretmen görevlendirmeye özen göstermeliyiz.” dedi.

Gençlerimiz Geleceğimizdir, Onlara Destek Verelim

Meslek seçimi ve mesleki yönlendirmenin son aşamasının, okula yerleştirme ve bu konuda yapacakları rehberlik olduğunu belirten Erol Bozkurt, üniversite adayları ve liseye başlayacak gençlerimize doğru bir okul ve meslek seçimi yapabilmeleri için her türlü desteğin sağlanması gerektiğini vurguladı. Bu amaçla okullarda rehber öğretmenlerin öncülüğünde, bu konuda yetenekli ve ilgili öğretmenlerin desteğiyle, yönlendirme çalışmalarının yapılmasını istedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından da kolay ulaşılabilir merkezlerde rehberlik ve tercih stantları kurulmasını arzu ettiğini sözlerine ekledi.

 

Gençler, Üniversitelerle Buluşacak

Bu yıl Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çok yararlı bir çalışma yaptıklarını belirten Erol Bozkurt: “İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ATO Congresium’da 7-8 Temmuz 2015 tarihlerinde yaklaşık 120 üniversitenin katılacağı bir fuar tertipledik. Bu fuarda üniversiteler, herhangi bir ücret talep etmeden, öğrencilere kendilerini tanıtacak ve tercih konusunda rehberlik edecekler. Sadece özel üniversiteler değil, Türkiye’nin her yerinden seçkin kamu üniversiteleri de fuarda yer alacak; kendilerini tanıtacaklar” dedi.

Kurslarımızda En Yüksek Verimi Alacağımıza İnanıyorum

Bozkurt konuşmasına şöyle devam etti: “Yapacağımız her türlü etkinlikte öğrencilerimiz ve veliler maddi yükün altına girmemeli. Olabildiğince düşük maliyetli çalışmalar tertiplemeye özen göstermeli. Öğrencilerimizin hepsinin maddi durumunun iyi olmasını bekleyemeyiz. Kaldı ki bu tür çalışmalarda gönüllülük esastır, kimseyi zorlamamalısınız; hele ki maddi destek konusunda…

Bu cümleden olarak, okullarda açacağımız yetiştirme kurslarında da aynı hassasiyeti göstermeliyiz. Kursların verimli geçebilmesi için gerekli tedbirleri almalı ve çalışmaları çok sıkı denetlemelisiniz. Bu kurslarda özellikle istekli, başarılı ve gayretli öğretmenleri görevlendirmeye özen gösterelim. Bizim bu kursları düzenlemekteki öncelikli amacımız; öğrencilerimize okul derslerinde katkı ve destek sağlamaktır.

Yetiştirme kurslarında kullanılacak yardımcı dokümanların temini ve çoğaltılması konusunda Bakanlığımız çalışmalarını sürdürüyor, bu konuda da inşallah velilerden herhangi bir ücret talep ettirmeyeceğiz.”

Sağlıklı Bir Gençlik İçin Projeler Üretiyoruz

Sağlıklı nesiller yetiştirmek ve geleceğe güvenle bakabilmek için diğer kuruluşlarla iş birliği yaptıklarını; yepyeni projeler ürettiklerini ifade eden Bozkurt: “Bu hedefimize ulaşabilmek için çocuklarımızın ruh ve beden sağlığını koruyucu çalışmaları aralıksız yürütüyoruz. Valiliğimizin öncülüğünde, Sağlık Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’yla işbirliği içinde, güvenli gıda, yeterli ve dengeli beslenme, uyuşturucuyla mücadele programları hazırladık ve uyguluyoruz. Emniyet teşkilatımızla işbirliği içinde uyuşturucu ve bağımlılık yapan bütün maddelerle mücadelemizi hızlandırdık; uyuşturucuyu gençlerimizin gündeminden çıkarmaya kararlıyız.”

Şeffaf ve Hesap Verebilir Bir Yönetim Anlayışı

Yöneticilerin iş yaparken şeffaflıktan ve hesap verebilirlikten uzak olmamalarını isteyen Bozkurt şöyle konuştu: “Yeni yönetim anlayışında; yönetişim, hesap verebilirlik, saydamlık, vatandaş memnuniyeti gibi kavramlar esas alarak yeni bir bakış açısının önemi vurgulanmıştır. Genel olarak ifade edecek olursak; toplumun taleplerine karşı duyarlı, katılımcılığa önem veren, hedef ve önceliklerini netleştirmiş, hesap veren, şeffaf bir yönetim anlayışı ön plana çıkmıştır. Eğitim yöneticileri olarak görev aldığımız kurumlarda bu ilkelerin gereklerini yerine getirmeliyiz.”

Ankara Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, bu toplantıları belirli periyotlarla sürdürme kararlılığında olduklarını vurgulayarak, takım arkadaşı olarak gördüğü eğitim yöneticileriyle iletişimi koparmamayı hedeflediklerini anlattı.

Bozkurt; katkı ve katılımlarından dolayı ilçe ve okul yöneticilerine teşekkür etti. Toplantı sonrası yöneticilerle tek tek selamlaşıp sohbet etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum