Esat Tektaş: Sinsi, Kötü Niyetli Projeler Uygulanıyor

Esat Tektaş: Sinsi, Kötü Niyetli Projeler Uygulanıyor

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Esat Tektaş, 17 Aralık’ta Türkiye’de yeni bir sürecin başlatıldığını ifade ederek, “Bu süreç, Türkiye’yi yeni bir kaosa sürükleme sürecidir.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Esat Tektaş, 17 Aralık’ta Türkiye’de yeni bir sürecin başlatıldığını ifade ederek, “Bu süreç, Türkiye’yi yeni bir kaosa sürükleme sürecidir. Ülke yönetimini zafiyete düşürmeye, itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Sinsi, kötü niyetli projelerin ülkemizde uygulanmaya başladığı bir süreci yaşıyoruz” dedi.
 

Tektaş, Eğitim-Bir-Sen İnegöl Temsilciliği’nin düzenlediği programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
 

Çok sayıda üyenin katıldığı toplantıda, Eğitim-Bir-Sen’in vizyonunu anlatarak konuşmasına başlayan Esat Tektaş, “Bir yengece asla düz yürümesini öğretemezsiniz. Eylem ve etkinliklerle yolumuza devam edeceğiz. Ülkemize, milletimize ve eğitim çalışanlarına daha güzel ve müreffeh bir dünya bırakacağız. Sayımızı artırıp, camiamızı daha güçlü hale getireceğiz” şeklinde konuştu.
 

Türkiye’nin sıkıntılı bir sürece girdiğine dikkat çeken Tektaş, şöyle konuştu: “17 Aralık’ta ülkemizde yeni bir süreç başlatılmıştır. Bu süreç, Türkiye’yi yeni bir kaosa sürükleme; yaşadığımız huzur iklimini bozma, ekonomimizi küresel faizcilere peşkeş çekme; millet adına bir türlü performans gösteremeyen siyasi muhalefetin boşluğunu meşru olmayan yollarla doldurma, dolayısıyla meşru siyaset kurumunu gölgede bırakarak, meşru iktidarı devre dışı etme; medeniyet havzamıza umut olan ülkemizin ve milletimizin umut olmaktan çıkarılması, dost ve kardeş ülkelerin ve milletlerin umutlarının yok edilmesi sürecidir. Ülke yönetimini zafiyete düşürmeye, itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Sinsi, kötü niyetli projelerin ülkemizde uygulanmaya başladığı bir süreci yaşıyoruz” şeklinde konuştu.



 

Yarın Bugünden Daha Güzel Olacak

Yakın tarihte bu tür süreçleri yaşadıklarını kaydeden Tektaş, şunları söyledi: “Biz bu süreci biliyoruz. Bu süreçlerin birçoğunu gördük. Bu türden süreçlerin uzmanı olduk. Söylemleri ve eylemleri farklı olsa da, biz bunları tanıyoruz. Bu tecrübeye ulaşıncaya kadar yeterince bedel ödedik, bu tecrübeye ulaşıncaya kadar çok acılar, sıkıntılar çektik. Maddi manevi anlamda kayıplarımız oldu. Bu vatan haini çevrelerin, tabiri caizse biz ciğerini biliyoruz. Allah’ın izni ile 76 milyon ile bu süreci atlatacağız. Bunların hepsi geçecek. Ülkemiz, yarın, bugünden daha güzel, daha güçlü olacak.”


 

Kaosa Meydan Vermemek İçin Örgütümüzü Daha da Güçlendirmeliyiz

“Bu ülkede yurtdışı bağlantılı ‘gezi zekalılar’ var. Bu ülkede yine yurtdışı bağlantılı ırkçılıktan geçimini sağlayanlar da var” diyen Tektaş, “Medeniyet değerlerimize düşman bir kısım çevreler de var. Vesayetçi anlayışlarla kaynaklarımızı sömüren odaklar da var. Ama değerli dostlar, bu ülkede vicdan sahibi, irfan sahibi, akıl sahibi çevreler de var. Onun için rahat olunuz, güven içerisinde olunuz. Büyük bir çoğunluk bizler gibi düşünmektedir. Bu kaosa meydan vermemek için örgütümüzü daha da güçlendirmeliyiz. Kendi çağımızı kuracak eylem ve etkinlikler yaparak, kazanımlar elde ederek nüfuzumuzu, yeni kaydedilmiş üyelerle nüfusumuzu artırmalıyız. Bunu İnegöl’de de, Bursa’da da ve Türkiye’de de başaracağımıza inanıyoruz” ifadelerini kullandı.



 

Şeker: Zalimlerin Karşısında Durmak İçin Varız

Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, Eğitim-Bir-Sen’in zalimin karşısında durmak için kurulmuş ilkeli bir sivil toplum örgütü olduğunu belirterek, “Bugün baktığımızda, ekonomik ve sosyal haklarda tüm sendikalar aynı işi yapmaya gayret ediyor. Bizim kuruluş felsefemiz ve amacımız, bunların daha ötesine geçmek ve özellikle bu ülkenin geleceğinde yer alacak gücümüzü bu anlamda kullanmaktır. Bunu birçok platformda sendikamız her zaman belirtmiş, omurgalı duruşunu herkese göstermiştir. Bugüne kadar biri Bursa’da olmak üzere Türkiye genelinde üç ortak akıl mitingi yaptık. Türkiye’de en ciddi çalışmayı yapan sivil toplum örgütlerinin başında yer aldık” diye konuştu.

 

Şube olarak çok ciddi çalışmaların altına imza attıklarını dile getiren Şeker, birçok sağlık kuruluşu ile anlaşmalar yaptıklarını, 140 üyenin ‘Yüksek Lisans’ diploması almasını sağladıklarını, müdür ve müdür yardımcılığı ile şube müdürlüğü sınavları için hazırlıklar yaptıklarını, Bursa’da her hafta 300 kişiye 6 saat hazırlık kursu verdiklerini ve deneme sınavları yaptıklarını ifade etti.



 

Aktaş: Eğitim-Bir-Sen, Toplumu Kucaklayan Bir Yapıdır

Eğitim-Bir-Sen İnegöl İlçe Temsilcisi Sinan Aktaş ise, herkesle iletişim kuran ve toplumu kucaklayan bir yapı olduklarını söyleyerek, şunları kaydetti: “Bizim sendikacılık anlayışımız, üzerimize düşeni yapmak değil, çalışanların talep ve beklentilerine çözüm üretmeyi, mahrumiyetleri bitirmeyi, insanı esas alan çalışma hayatını hedefler. Bugüne kadar bu anlayış içerisinde olduk, bundan sonra da öyle olacağız. Gücümüzün ve büyüklüğümüzün arka planında da, bu ilkeli duruşumuz vardır. 251 bin 110 üyemizle sendikacılığa yeni bir düzen kazandırmak, eğitim çalışanlarını yeni kazanımlarla tanıştırmak, daha demokratik, daha özgür ve müreffeh Türkiye idealini gerçeğe dönüştürmek için ilk gün çalıştığımız gibi devam etmekteyiz.” 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.