Esat Tektaş Sivas, Tunceli ve Erzincan’da

Esat Tektaş Sivas, Tunceli ve Erzincan’da

Ülkemizin Huzur, İnsanımızın Güven İçinde Olmasını İstiyoruz

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Esat Tektaş, ülkemizin huzur, insanımızın güven içinde olmasını istediklerini söyledi.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul ile birlikte Sivas, Tunceli ve Erzincan’da toplantılara katılan Tektaş, çeşitli ziyaretlerde de bulundu.

Türkiye’nin her bir köşesinde, hizmetli, öğretmen, akademisyen, şef veya çeşitli kurumlarda yönetici olarak insanımıza severek hizmet veren bir camia olduklarını belirten Esat Tektaş, şunları kaydetti: “Bizler, ülkemizin en büyük sendikasını, en büyük sivil toplum örgütünü oluşturan kişileriz. Bu yapıyla bütün aklımızı ve imkânlarımızı harekete geçirerek kardeşlik ikliminin oluşmasına, pekişmesine, sürdürülebilir olmasına katkı sunmak istiyoruz. Yıllardır süregelen huzursuzluk ve güvensizlik ortamından ülkemizi uzaklaştırmak istiyoruz. Süreçle ilgili olarak her birinizin farklı kaygı, korku; farklı yorum ve değerlendirmeleri olabilir.

Her birinizin farklı beklentileri, umutları, hassasiyetleri, düşünce-görüş ve önerileri de olabilir. Acı tatlı değişik anılarınız olabilir. Ne olurdu olmasaydı, yaşanmasaydı dediğiniz birçok keşkeleriniz-keşkelerimiz de olabilir. Tüm bunları sizlerle konuşmaya, paylaşmaya geldik. Konuşup paylaşacaklarımızı, bu paylaşımlardan anladıklarımızı iyi niyetlerle yorumlayarak ülkemizde terörün de, terörü oluşturan sebeplerin de ortadan kaldırılması yönünde bir anlayışa dönüştürmek istiyoruz. Oluşturacağımız doğru ve ortak akıllarla sürece katkı sunmak istiyoruz.”

Yaklaşık beş-altı ay öncesine kadar yapılageldiği gibi yine, yeniden kim haklı/kim haksız; kim mağdur/kim mağrur tartışmalarıyla oyalanılmasını istemediklerini ifade eden Tektaş, “İstiyoruz ki, birlikte mutlu yaşamak varken, ölmek ya da öldürmek gibi anlayışlar geride kalsın. İstiyoruz ki, yok sen üstünsün, yok ben daha üstünüm türünden yaklaşımlara artık son verilsin ve medeniyet değerlerimizin her birimize yüklediği sorumluluklar üstlenilerek çekilen acıların sonlandırılmasının çareleri aransın. İstiyoruz ki, bir şekilde önümüze gelmiş ve önemli bir aşama kat etmiş olan bu fırsat elden kaçırılmasın; çok iyi değerlendirilsin ve sıkıntılarımız, sorunlarımız çocuklarımıza miras olarak devredilmesin.

Birliğimizi nasıl böleriz, nasıl parçalanırız yerine, sevinç ve kederlerimizi nasıl paylaşırız; ülkemizin ve insanımızın refah seviyesini nasıl artırırız; artan bu refahı nasıl paylaşırız; bir daha acılar yaşamamak için neler yaparız, bunları konuşmak istiyoruz” şeklinde konuştu.Bayrağımız ve ülkenin bölünmezliği ile ilgili bir soruya cevap veren Esat Tektaş, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak, bayrağa ve vatanın bölünmezliği ile ilgili asla yanlış yerde durmayacaklarını kaydederek, kırmızı çizgilerinin, şehitlerin ruhunun incitilmemesi olduğunu vurguladı.

Tektaş, Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, İl Müftüsü Hüseyin Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Polattaş, Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Yusuf Güney, Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ve Belediye Başkanı Yüksel Çakır’ı ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.