Eşit İşe Eşit Ücret Talebi

Eşit İşe Eşit Ücret Talebi

Büro Memur-Sen ve Türk Büro-Sen ve Büro Emekçileri Sendikaları (BES) üyeleri maliyecilere verilen özlük haklarının iyileştirilmesini talep eden eylem düzenledi.

Eylem; İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı önünde gerçekleşti. Büro Memur-Sen, Türk Büro-Sen ve Büro Emekçileri Sendikaları (BES) üyeleri eylem sırasında tartıştılar. Bu nedenle de basın açıklamalarını ayrı yerlerde yapmak zorunda kaldılar.

Özlük haklarını istediklerini, yaptıkları işe karşılık gelebilecek maaş istediklerini ve AKP hükümetinin hesap vereceği günün yakın olduğunu ifade eden pankartlar ile eylem yapan Büro Memur-Sen İstanbul, TürkBüro-Sen ve Büro Emekçileri Sendikaları (BES) üyeleri basın açıklamasında bulundular.

İlk olarak BES yöneticisi Salih Aksoy açıklama yapmaya başladı. Açıklaması esnasında özlük haklarını talep ettiklerini söyledi. Bu sırada BES yöneticileri ile Türk Büro Sen yöneticileri arasında tartışma yaşandı.

Türk Büro Sen yöneticisi Bayram Ali Orman tartışmalar üzerine basın açıklamasını farklı bir yerde yaptı. Yaptığı açıklamada; Gelir İdaresi Başkanlığı’nda çalışan memurların haksızlığa uğradığını bazı memurların bir anda müfettiş yapıldığını, mesai ücretlerinin artık olmadığını ve uzmanlık sınavının gelmesi gerektiğini vurguladı.

Sendikalar arasında yaşanan tatsızlığı da ifade eden Türk Büro Sen yöneticisi Bayram Ali Orman; ortak bir konuşma yapılacağını ve bazıarkadaşların buna izin vermediğini, bu nedenle tartışma olduğunu söyledikten sonra ortak payda da biriz ifadelerini kullandı.

SGK Rehberi

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.