Euro 2020’yi biz alacağız

Euro 2020’yi biz alacağız

UEFA Asbaşkanı Erzik, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın büyük olasılıkla Türkiye'ye verileceğini iddia etti

UEFA Asbaşkanı Erzik, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın büyük olasılıkla Türkiye’ye verileceğini iddia ederken, UEFA kuraları konusunda, “Kuralara güvenin. Benim olduğum yerde hile olmaz” dedi.UEFA 1. Asbaşkanı Şenes Erzik, dün Kadir Has Üniversitesi Spor Hukuku Araştırma Merkezi’nde, “UEFA’da 30 Yıla Yaklaşırken” başlığıyla düzenlenen söyleşiye katılarak öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Erzik, bir öğrencinin, “2016 Avrupa Şampiyonası evsahipliği için yapılan oylamada Fransa’ya karşı 6 oy çıkması aslında sizin başarınızdı. Ancak burada bile eleştirildiniz” sözleri üzerine şunları söyledi: “Takdir edilmemeye alıştım. Beğenmeyenler var ama 7’ye karşı 6 oy başarıydı. 2020 adaylığı için iyi oldu. Kesin konuşmak istemiyorum ama 2020’yi alırız.”

Erzik, Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho’nun kendisini suçlayan ifadelerine değinerek, “Beni niye suçluyor, anlamadım. Özetle diyor ki, ‘UEFA beni sevmiyor.’ Bu bir bahane. Mourinho’ya galiba birisi benim UNICEF’te çalıştığımı söylemiş. Ancak o, çok eksidendi. 1971-73’te bir çocuk maması projesinde çalışmıştım” dedi. “UEFA’da çekilen kuralara ne kadar güvenebiliriz” sorusu üzerine Erzik, “Güvenin. Benim olduğum yerde hile olmaz” dedi. dedi.unca kurumsallaşma ve  profesyonel yönetimi futbolda yerleştirmeye çalıştığını dile getiren Erzik, “Türkiye’de yönetim yapısını beğendiğiniz kulüp var mı” şeklindeki soruya, “Şu  anda beğendiğim bir kulüp yok” cevabını verdi.


 Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.