F.Bahçe'den Taurasi açıklaması

F.Bahçe'den Taurasi açıklaması

Fenerbahçe Kulübü yöneticileri, bayan basketbol takımının eski oyuncusu Diana Taurasi'ye doping yaptığı gerekçesiyle verilen tedbir cezasının kaldırılması sebebiyle basınt toplantısı düzenlediler.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı Basın Odası'nda düzenlenen toplantıda ilk olarak Asbaşkan Şekip Mosturoğlu konuşmaya başladı.

İşte Mosturoğlu'nun açıklamaları:

Yaşanan bu süreçte sporcumuzun kulübe bağlılılığı, kulübümüzn ona yaklaşımı çok önemliydi. Bu süreçte sprocumuza kulübümüze bağlılığı yüzüden teşekkür ediyoruz. Penny Taylor ise hala kulübümüzün sözleşmesi devam eden oyuncusudur. Hacettepe Üniversitesi yöneticileri bu skandalın esas sorumlularıdır. Sporcumuzun doping yapmadığı yeni bir tarafından yapılan testte çıkmamıştır. Türkyie Doping Merkezi tarafından görevlendirilen bilir kişi tarafından belirlenmiştir. Turgay Atüsü ve ekibi bu büyük skandalın baş sorumlularıdır.

Sporcumuzun sözleşmesinin feshedilmesine neden olan Türkiye Basketbol Federasyonu'dur. Gelinen noktada kulübümüz olayın sorumluları ile ilgili hukuki işlemleri başlatacaktır.

Kulübümüzün istekleri ise şu şekildedir:

- Olayın sorumluları Turgay Atasü ve ekibini istifaya davet ediyoruz.
- Prof. Dr. Rüştü Güner'i yaşanan süreçte kulübümüze ettiği hakeretlerden dolayı ayrıca istifaya davet ediyoruz.

Ortaya çıkan zararın tek başına Fenerbahçe Kulübü tarafından karşılanması mümkün değildir. Konuyla ilgili herkesin elinden gelen katkıyı sağlaması gerekmektedir.

SEMİH ÖZSOY

Şekip Mosturoğlu'nun ardından Semih Özsoy konuşmaya devam etti. İşte Özsoy'un açıklamaları:

Sayın Turgay Atasü'nün dediği gibi "Ben doping yaptım" diyen var mıdır bilmiyorum fakat bir oyuncun kariyeriyle oynadım diyebilen çıkar mı?.

Fenerbahçemiz haketmediği davranışlarla karşı karşıya kalmıştır. Bizi bu hale düşürenler bunun hesabını vermelidir.

Böyle büyük oyuncuların Türkiye'ye gelmesi uzun bir süreçtir. Oyuncuları getirmek 1 yıl sürmektedir ancak kaybetmek sadece 1 dakika. Taurasi'nin haketmediği bir şey yaşaması bizi üzmüştür. Bu yanlışı yapanlar istifa etmelidir ancak istifa etmeden önce olayı açıklamalıdırlar.

Basın toplantısı soru cevap şeklinde devam etti:

Mosturoğlu: Fenerbahçe çok güçlü bir kulüp. Maddi kayıplar mutlaka telafi edilir. Burada kaybedilenler manevi değerlerdir. Dünyanın en kaliteli oyuncusunu Türkiye'ye getirdik. Bunun futboldaki anlamı Messi'nin Türkiye'ye gelmesidir. Bu oyuncuyu çok zor bir şekilde getirdik ancak yüz kızartıcı şekilde ülkesine göndermek zorunda kaldık. Bu olayın sorumluları yaşanananların hesabını vereceklerdir. Konuyla ilgili bilip bilmeden herks açıklama yapmıştır. O kişilerle ilgili de hukuki süreç başlayacaktır.

hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.