"Fen Lisesi Hakkında ŞOK İddialar" Haberi Tekzip Metni

"Fen Lisesi Hakkında ŞOK İddialar" Haberi Tekzip Metni

Rize’nin gözde okullarından biri olan Çayeli Fen Lisesi hakkındaki iddialara ilişkin Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sitemize gönderilen tekzip metnidir.

Kuruluşunuza ait turkiyeegitim.com adlı haber sitesinde 17/01/2020 tarihinde yayınlanan "Fen Lisesi Hakkında ŞOK İddialar! Sayın Vali ve Kaymakam Neyi Bekliyor?" başlıklı haberde, "Çayeli Fen Lisesi hakkında bazı iddialar gündemde" denilerek, okula yeni atanan öğretmenlere tarafını seçmeleri için baskı yapıldığı, okuldan koleje nakil aldıran 32 öğrencinin peşine düşmek yerine okul koridorlarında öğretmen avlandığı, öğretmenlerin bir sendikaya üye oldukları için mobbinge uğradığı, sosyal etkinliklerin iptal edildiği, öğretmenlerin kapılarının dinlendiği ve benzeri iddialar belirtilmiş ise de söz konusu haber, sadece tek yönlü beyanlar doğrultusunda hazırlanmış olup, haber içeriğinde okulumuzun itibarım zedeleyen asılsız ve mesnetsiz ifadeler yer almaktadır.

Bahse konu haberde belirtildiğinin aksine Çayeli Fen Lisesinde görevli öğretmenler hakkında ilimiz Maarif Müfettişlerince yürütülen herhangi bir soruşturma bulunmamaktadır. Yeni açılan kütüphane, sayım döküm işlemlerinin bitmesinin ardından öğrencilerin kullanımına açılmıştır. Okul tarafından planlanan bir gezi, veli muvafakati ve Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğine göre eksik belgeler bulunduğundan iptal edilmiş ve bu durum bir gün önceden öğrenci velilerine bildirilmiştir. Pansiyonda görevli müdür yardımcısının çalışma saatleri ise okul müdürü tarafından belirlenmektedir. Haberde yer alan bu ve diğer iddialar ile ilgili kurumumuza yapılmış resmi bir şikayet bulunmamaktadır. Tek taraflı olarak yapılan haber, iddiaların muhatabının kim olduğu belli olmayacak şekilde net olmayan bir üslup içermektedir.

Söz konusu haberde, okulda görevli öğretmenlerden birkaçının sırf bir sendikaya üye olmalarından dolayı farklı muameleye maruz kaldığı iddia edilmiştir. Bilindiği üzere, Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanununun "Sendika üyelerinin ve yöneticilerinin güvencesi" başlıklı 18. maddesinde "Kamu işvereni kamu görevlileri arasında sendika üyesi olmaları veya olmamaları nedeniyle bir ayırım yapamaz." hükmü yer almaktadır. Haberde yer alan bu tarz ayrıştırıcı iddiaların okuldaki eğitim öğretim ortamını olumsuz etkileyeceği kuşkusuzdur.

Açıklanan nedenlerle,

"https://www.turkiyeegitim.com/fen-lisesi-hakkinda-sok-iddialar-sayin-vali-ve-kaymakam-neyi- bekliyor-104730h.htm" adresinde yayınlanan "Fen Lisesi Hakkında ŞOK İddialar! Sayın Vali ve Kaymakam Neyi Bekliyor? " başlıklı gerçekleri yansıtmayan ve kamuoyunu yanlış bilgilendirici içeriğe sahip habere hiçbir şekilde itibar edilmemesi gerektiğini bildirerek, bu açıklamanın 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunun 9. maddesine istinaden internet sitenizin ana sayfasında kullanıcıların doğrudan ulaşabileceği şekilde ve tekzip başlığı altında bir hafta süreyle yayımlanmasını ve bu haber içeriğinin ilgili siteden kaldırılmasını, fazlaya ilişkin haklarımız saklı kalmak kaydıyla talep ederiz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Mustafa KALENDER

Milli Eğitim Müdür V.

fen-lisesi-hakkinda-sok-iddialar-haberi-tekzip-metni-.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.